2024. március 29. 09:24

KezdőlapWRCVégre megérkezett! Bemutatták a Rally2-es Toyota alapautóját

Végre megérkezett! Bemutatták a Rally2-es Toyota alapautóját

-

A Japán Rally szombat esti szuperspeciál szakaszán leleplezték a Rally2-es Toyota Yaris alapjárművét Juha Kankkunen vezetésével. 

A Japán Rally második napját lezáró szuperspeciál szakaszon bemutatták azt az alapjárművet, melyre a Toyota Yaris Rally2 fog épülni. 

Az autót elsőként nyilvános Juha Kankkunen vezethette. 

Az autóra jövőre kiterjedt tesztelés és fejlesztési program vár, majd várhatóan már 2023-ban az ügyfelek számára is elérhetővé válik. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Nagyon izgalmasan hangzik, hogy a Toyota ügyfélprogramot szeretne indítani a jövőóben – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – A Rally2-es autóra még komoly tesztelés vár, de remélhetőleg már jövőre elérhető lesz az ügyfelek számára is. Azt gondolom, hogy a most bemutatott alapautó nagyszerű kiindulási pont, bízom benne, hogy jó autót tudunk belőle készíteni.” 

A japán gyártó eddig csak Rally1-es autóval rendelkezett, amit érthetően a privát versenyzők nem engedhetnek meg maguknak. 

“A Rally1 egy nagyon drága jármű, amit a privát versenyzők nem tudnak elérni. A Rally2-es autó azonban megfizethető, és nagyszerű tanuló hely a jövő gyári WRC pilótáinak.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Rally2-es autó mellett Japánban is bemutatták a hibrid meghajtású Yarist is, melyet korábban már a belga Ypres Rallyn vezetett Juha Kankkunen, ezúttal Tommi Makinen irányításával lendült mozgásba. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss