2024. március 29. 13:53

KezdőlapWRCLindholm: Sokkal többet értünk el idén, mint amennyit reméltünk 

Lindholm: Sokkal többet értünk el idén, mint amennyit reméltünk 

-

Emil Lindholm a WRC2 harmadik helyén zárt a Japán Rallyn, így a korábban megszerzett WRC2 junior vb cím mellett megnyerte a WRC2-es világbajnokságot is. 

Japán előtt Andreas Mikkelsen 5 ponttal előzte meg Emil Lindholmot és Kajetan Kajetanowiczot is a WRC2 ponttáblázat élén, azonban a tavaly bajnok már Görögországban teljesítette a szezont.  

Kajetan Kajetanowicz már a verseny első pénteki szakaszán balesetet szenvedett, Emil Lindholmnak így elég volt a harmadik helyen zárnia, hogy megnyerje a világbajnokságot. 

“Öröm és megkönnyebbülés ez az eredmény – mondta Emil Lindholm. – Ez az eredmény sokkal több, mint amiben idén reménykedtünk. Nagyon nehéz volt fenntartani a koncentrációt és közben harcolni a kellő eredményért ezen a versenyen. Köszönöm a csapatnak, a támogatóknak, hogy lehetővé tetteék ezt számunkra, a szurkolóknak pedig a komoly motívációt. Nem volt könnyű összehozni ezt a szezont, de nagyon megérte.” 

Azt követően, hogy Sara Fernández idén Európa-bajnok tudott lenni Efrén Llarena mellett, Reeta Hamalainen vb címet szerzett Lindholm navigátoraként. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Még mindig nem tudom elhinni, hogy sikerült megnyernünk a WRC2-t – mondta Reeta Hamalainen. – Isabel Galmiche nyerni tudott Sébastien Loebbel a Montén, Sara Fernández Európa-bajnok lett Efrén Llarena mellett, most pedig Emil és én… Nagyon jó érzés, hogy női versenyzők is egyre több sikert érnek el.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss