2024. április 26. 11:29

KezdőlapWRCOgier komolyan kiosztotta a Pirellit 

Ogier komolyan kiosztotta a Pirellit 

-

Sébastien Ogier már pénteken elvesztette a lehetőséget egy jó eredményre a Japán Rallyn, amikor defektet szedett össze. Később Kalle Rovanpera és Elfyn Evans is hasonló okból vesztett időt. 

Sébastien Ogier idén több alkalommal is defektet szerzett és vesztett időt, a Monte-Carlo Rallyn ez a győzelmébe került, de Japánban is gyorsan elvesztette a lehetőséget a jó eredményre. 

Csak Spanyolországban és Új-Zélandon voltam elégedett a gumikkal – mondta a nyolcszoros világbajnok. – Ez nagyon frusztráló, örülök, hogy nem kell egész évben ezekkel a … gumikkal versenyeznem. Talán egyszer mások is észreveszik, hogy milyen silány munkát végez a Pirelli. Gyakorlatilag lottózunk folyamatosan a gumikkal.” 

A Pirelli tavaly váltotta a Michelin gumibeszállítót, korábban 2008 és 2010 között volt a WRC hivatalos beszállítója, mostani szerződése pedig 2025 végéig szól. 

“Hogy őszinte legyek, kár, hogy senki nem hajlandó beszélni a Pirelli gumijaival kapcsolatos problémákról. A munkájuk egy kész vicc, nem veszik komolyan a munkájukat. Minden versenyen előfordulnak defektek. Ebben a szezonban több defekt volt, mint korábban a MIchelin-nel tíz év alatt. Erről azonban senki sem mer beszélni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier után Kalle Rovanpera a szombati napon, míg Elfyn Evans vasárnap szedett össze defektet. 

Friss