2024. április 25. 17:05

KezdőlapWRCKatsuta a Toyota fő csapatában folytathatja? 

Katsuta a Toyota fő csapatában folytathatja? 

-

Sajtóinformáció szerint Takamoto Katsuta az idei kiegyensúlyozott szezonja után 2023-ban a Toyota fő csapatában folytathatja, Esapekka Lappi helyén. A japán gyártó jövő héten jelenti be jövő évi felállását. 

A Dirtfish számolt be arról először, hogy Esapekka Lappi váratlanul a Hyundai Motorsporthoz igazolt 2023-ra és ott teljes szezont mehet, miután idén a Toyota versenyzője volt részmunkaidőben. 

A Hyundai még nem erősítette ezt meg, azonban pár napon belül ez megtörténhet. 

Ugyancsak a Dirtfish tudta azt meg, hogy Takamoto Katsuta idei kiváló szereplése után és vb ötödik helyét követően jövőre a Toyota fő csapatába léphet, miután eddig a második csapatban kapott helyet. A japán versenyző Esapekka Lappi helyét veheti át, azonban a finn versenyzővel ellentétben a teljes szezon során indulhat, csapattársai pedig Kalle Rovanpera és Elfyn Evans lesznek. 

Az amerikai média oldal szerint a japán gyártó, mely jövő héten jelenti be 2023-as felállását csupán akkor fog negyedik autót indítani, amikor Sébastien Ogier kíván rajthoz állni. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ezek szerint Ott Tanak nem tér vissza a Toyotához, és már csak az M-Sporthoz mehet, azonban Richard Millener csapatfőnök korábban azt nyilatkozta, hogy túlságosan drága lenne Ott Tanak szerződtetése. Elképzelhető, hogy a 2019-es otthon fog maradni 2023-ban? 

Friss