2024. április 25. 18:37

KezdőlapERCMegszűnik a Fiesta értékesítése

Megszűnik a Fiesta értékesítése

-

2023-tól a Ford Fiesta értékesítése megszűnik Európában, azonban az M-Sport továbbra is ezt a jtípust fogja használni a Rally2-es, Rally3-as és Rally4-es versenyautók esetében.

Jövőre kivonják a piacról a Ford Fiestát, ennek ellenére a típus rallykon továbbra is látható lesz. Október végén a Ford jelentette be, hogy a Fiesta értékesítése jövőre megszűnik Európában, azonban az M-Sport továbbra is ezt a típust fogja használni a Rally2-es, Rally3-as és Rally4-es autók esetében.

“A Fiesta az M-Sport üzleti tevékenységének központi részét képezi, az elmúlt két évtizedben a vállalt ennek a típusnak köszönhette sikereit – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető-igazgatója. – A Forddal kötött hosszútávú együttműködésnek köszönhetően már előre fel tudtunk készülni a Fiesta gyártásának befejezésére. Szeretném biztosítani az ügyfeleinket, hogy még évekig a Fiesta Rallyautónkat fogjuk használni és építeni az Egyesült Királyságban és Lengyelországban is.”

“A Fiesta volt az elyső üfyélközpontú autója az M-Sportnak és a 2000-nél is több győzelem önmagáért beszél. A Fiesta fejlesztése folytatódik, a Rally2-es, Rally3-as és Rally4-es autó is komoly fejlesztési programban szerepel.”

“Köszönöm a Fordnak a Fiestával kapcsolatos támogatását az évek során. A Ford és a Fiesta tette lehetővé az M-Sport növekedését az ügyfélprogram segítségével, aminek irányítását a Ford ránk bízta és bízza a jövőben is.”

Friss