2024. április 24. 13:44

KezdőlapWRCOliver Solberg kitálalt a Hyundairól 

Oliver Solberg kitálalt a Hyundairól 

-

Oliver Solberget a Hyundai Motorsport az Új-Zéland Rally után rúgta ki, egy interjú során pedig a fiatal versenyző elmondta véleményét a csapatról. 

Oliver Solberg idén már jóval több lehetőséget kapott, mint Dani Sordo a Hyundai csapatában, ahol Thierry Neuville és Ott Tanak mellett a harmadik autót vezethette. Petter Solberg fiát pedig a versenyeken Dani Sordo is segítette. 

A szezon azonban sok problémát hozott a svéd-norvég pilótának, és a csapat az Új-Zéland Rally után úgy döntött, hogy nem indítja több futamon. 

“Sokkoló volt, amikor szólt a csapat – mondta Oliver Solberg a norvég Nettavisen oldalnak. – A terv az volt, hogy még két éven át a csapatban lehetek, készen is állt egy szerződés. Azt mondta a csapat, hogy adnak időt az autó megismerésére, és lesz időm tapasztalatot szerezni. Az Új-Zéland Rally után azonban közölték, hogy mást keresnek a helyemre. Apunak is sokkoló volt a hír, teljesen mást ígértek neki is. Hasonlót még apu sem látott karrierje során.” 

Andrea Adamo kiállt Oliver Solberg mellett, ő azonban 2021 decemberében távozott a Hyundaitól, helyére pedig nem lett kinevezve csapatfőnök, ezen feladatokat Julien Moncet látja el azóta csapatigazgató-helyettesként. 

“Tavaly nagyszerűen ment az együttműködés a csapattal. Közvetlenül a szezonkezdés előtt azonban távozott a csapatvezetőnk, és helyét senki sem vette át. Emiatt sok különböző vélemény mentén folyt a munka a csapatban, mindenkinek meg volt a maga elképzelése.” 

Oliver azt is elárulta, hogy Ott Tanak vagy Thierry Neuville mellett sem volt jó dolgozni, azt azonban nem árulta el, hogy kire is gondol. 

“Nem volt túl kellemes az idei szezon, mert az egyik csapattársammal nem jöttünk ki jól. Ez is olyan dolog, amit korábban még nem tapasztaltunk.” 

Oliver Solberg egyelőre nem tudja, hogy mit hoz a jövő, esetleg mehetne az M-Sporthoz és a Toyotához is, egy WRC2-es szezon során pedig nyugodtabban gyűjthetne tapasztalatot is. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A Hyundai bejelentése, hogy nem folytatják velem, túl későn jött, a legtöbb csapatban már megvannak a versenyzők. Ez dűhitett fel igazán. A döntés már korábban megszületett, ezért szólhatott volna előbb a Hyundai. Olyan csapatot szeretnék, amelyik bízik bennem, bízik a fejlődésemben. Tudom, hogy gyors pilóta vagyok, de még sokat kell tanulnom, ezt pedig sokan nem értik meg és ez nehezíti a munkát.” 

Friss