2024. április 23. 15:27

KezdőlapWRCTanak nem bánta meg döntését

Tanak nem bánta meg döntését

-

Ott Tanak 2020-ban, friss világbajnokként érkezett a Hyundai csapatához, ahol azonban nem tudott vb címért harcolni. Az észt versenyző nem bánta meg, hogy a Hyundaihoz ment, de azt sem, hogy egy évvel szerződése lejárta előtt távozik is onnan. 

Ott Tanak 2019-ben hat versenyen tudott nyerni a Toyotával és megszerezte eddigi egyetlen vb címét, az év végén azonban elhagyta a japán gyártót és a Hyundaihoz igazolt. A koreai gyártóval 31 versenyen állt rajthoz és mindössze ötször tudott nyerni, 16-szor állt dobogóra, 2020-ban a harmadik, tavaly az ötödik, idén pedig a második helyen zárta a vb-t. 

Az észt versenyző azonban vb címért szeretett volna harcolni, amire idén volt nagyobb esélye, de ez sem volt igazi esély. 

“Azért szerződtem a Hyundaihoz, hogy újabb vb címeket szerezzek – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Ezt nem sikerült elérnem, nem tudtam elég jó lenni az újabb vb címhez.Ezen kívül azonban nagyszerű élmény volt. Egy csomó embert megismertem és valószínűleg több olyan barátságot is kötöttem, mely az életem végéig szól. Szóval ezért megérte a Hyundaihoz menem.” 

Az észt versenyző elárulta, hogy jócskán határait túllépve kellett vezetnie a Finn Rallyn, hogy legyőzze Kalle Rovanperát. 

Tanak
Fotó: Hyundai Motorsport

“A Finnországban aratott győzelem nagy öröm volt, mert a Toyota és Kalle Rovanpera egyértelműen nyerni ment oda, de ezt sikerült megakadályoznom. Belgiumban ugyancsak jó volt nyerni, ahol Thierry Neuville szeretett volna elsőként zárni. Ahogy Thierry is mondta, még sosem verte meg egy csapattársa sem, ez pedig nekem sikerült, aminek nagyon örülök. Azonban nem a csapattársakat szeretném legyőzni, hanem vb címet szeretnék szerezni. A jövőt illetően nincs elképzelésem, nincs ajánlatom, de pár nap múlva frissen meglátjuk, hogy mit tudunk tenni.” 

Friss