2024. április 27. 02:17

KezdőlapWRCOgier bocsánatot kért a Pirellitől, de választ vár a defektek okaira

Ogier bocsánatot kért a Pirellitől, de választ vár a defektek okaira

-

Sébastien Ogier a Japán Rallyt követően komolyan kritizálta a Pirellit, azonban pár nap elteltével bocsánatot kér az olasz gumigyártótól. 

Sébastien Ogier a Japán Rally után kritizálta a Pirelli gumijait, amikkel könnyű defektet összeszedni, és emiatt nem tudott a szezonzárón sem harcolni a győzelemért. 

A nyolcszoros világbajnok már átgondolta mondatait és bocsánatot kér az olasz gumigyártótól. 

“Néha az érzelmeim eluralkodnak rajtam, és ilyenkor mondok olyanokat, amiket nem kellene – mondta Sébastien Ogier a Motorsport.com oldalnak. – A Japán Rally után elhangzott kritikám is ilyen volt, ezért bocsnatot kérek a Pirellitől. Azonban továbbra is azt gondolom, hogy könnyű defektet kapni a gumikkal, és ez nem elfogadható. Más versenyzők nem mernek beszélni olyan dolgokról, amiről én merek. Sajnos a Pirelli gumijai továbbra sincsenek azon a szinten, ahol a korábbi gumibeszállító abroncsai voltak.” 

A Pirelli 2021-től tért vissza a WRC beszállítói közé a Michelint váltva és szerződése 2025 végéig szól. 

“Az elmúlt két évben annyi defekt volt, mint korábban tíz év alatt. Mi az oka ennek? A rallysport nem lottó. Idén nem indultam minden versenyen, mégis nehéz kiszámolnom, hogy mennyi időt vesztettem a gumik miatt. Szinte minden versenyen lett volna esélyem a dobogóra a defektek nélkül, és valószínűleg nem csak egy versenyt nyertem volna. A gumik murván sem teljesítenek jól. Ugyanakkor egy Szafari Rallyn tapasztalható nehéz terepen nyilván eltudom fogani a defekteket.” 

Friss