2024. április 19. 18:36

KezdőlapWRCKovalainen Európában folytatná a WRC debütálás után

Kovalainen Európában folytatná a WRC debütálás után

-

Heikki Kovalainen WRC2 negyedik helyezéssel debütált a WRC-ben, ami után jövőre Európában is szeretné megnézni tudását. 

A korábbi F1-es Magyar Nagydíjat megnyerő Heikki Kovalainen japán rally bajnokként debütált a WRC2-ben, ahol egy igen nehéz Japán Rally végén a negyedik helyen zárt. 

A finn versenyző tempója az egész versenyen nagyszerű volt és végül a WRC2-es helyezés mellett az abszolút 10. helyen ért célba. 

“A verseny előtt nem is az eredményre, hanem a célba érésre koncentráltam, mert rallyversenyzőként még viszonylag újoncnak számítok – mondta a 41 éves Heikki Kovalainen a Motorsport.com oldalnak. – Végül a verseny sokkal jobban alakult, mint reméltük, nagyon élvezetes hétvégét teljesítettünk.” 

A jövőt illetően igen óvatos Kovalainen. 

“Sikerült jól szerepelni a Japán Rally, de volt némi pálya előnyünk a többiekhez képest, a legtöbb szakaszon volt olyan rész, amit már ismertem. Érdekes lenne kipróbálni a tudásunk egy Európai versenyen, ha összejönne egy Finn Rallyn való indulás, az igen izgalmas lenne. Meglátjuk, össze tudjuk-e tenni a költségvetést.” 

Fotó: Heikki Kovalainen

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss