2024. április 26. 10:20

KezdőlapERCVersenyen is tesztelni fogják a Rally2-es Toyotát 

Versenyen is tesztelni fogják a Rally2-es Toyotát 

-

Jövőre komoly tesztelési program vár a Rally2-es Toyotára, melyet a Japán Rallyn mutattak be. A Toyota tesztelési céllal pedig versenyeken is indítja az autót. 

Juha Kankkunen vezetésével a Japán Rallyn mutatta be Rally2-es autóját a Toyota, az autóra jövőre komoly tesztprogram vár, majd a versenyzők várhatóan 2024-ben vehetik meg az első járműveket. 

Az első tesztek Juho Hanninen vezetésével zajlottak idén októberben, azonban jövőre a Toyota felkérte Norihiko Katsutát, Takamoto Katsuta édespaját, hogy a Japán Rally Bajnokságban indulva szintén tesztelje az új autót. 

“A következő szezon nagy próbatétel lesz a Rally2-es GR Yaris számára – mondta Akio Toyoda, a japán gyár vezérigazgatója. – A kihívás nem csak egy nyerő autó készítését jelenti, szeretnénk ha az ügyfeleink majd egy sikeres autót vehetnének meg. A tesztprogramra felkértem Norihiko Katsutát, hogy a Japán Rally Bajnokságban induljon az autóval.” 

Norihiko Katsuta 2021-ben megnyerte a Japán Rally Bajnokságot, idén pedig második lett Heikki Kovalainen mögött. 

“Előfordulhatnak eleinte problémák is az autóval – mondta Toyoda. – Azonban ezeket igyekszünk megoldani, hogy végül valóban egy nyerő autót adhassunk a vevőknek.” 

Friss