2022. december 09. 13:52
KezdőlapWRCMoncet örült volna, ha a Hyundaitól több támogatást kap 

Moncet örült volna, ha a Hyundaitól több támogatást kap 

-

- Hirdetés -

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese valószínűleg már tisztában van vele, hogy 2023-ban nem folytathatja idei munkáját. 

Julien Moncet idén hirtelen vette át a Hyundai Motorsport vezetését, miután Andrea Adamo ugyancsak hirtelen távozott. Moncet azonban úgy végezte munkáját, hogy a koreai gyártó nem nevezte ki csapatvezetőnek, most pedig úgy tűnik, hogy távoznia kell. 

- Hirdetés -

“Idén teljesen más volt a munkám, mint korábban – mondta Julien Moncet a Dirtfishnek. – Megfelelő felkészítés nélkül csöppentem az idei munkámba. Az ilyen jellegű munkához pedig nincs útmutató, nem tudhatod meg sehol, hogy miként kell jól dolgoznod. Monte-Carlóban minden új volt számomra. Természetesen részt vettem korábban is néhány versenyen, de korábbi munkámat elsősorban a gyárban végeztem.” 

Az első versenyek pedig nagyon nehezek voltak a koreai gyártónak, majd az év második felébenvégül ötször tudott nyerni. 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Az első versenyek kudarcai ellenére sem adtuk fel. Örültem, hogy Szardínián már nyerni tudtunk, majd később még több jó eredményt értünk el.” 

A csapat erejének helyreállítása ellenére azonban úgy tűnik, hogy Moncet-nek év végén véget ér jelenlegi munkája. 

“Tudom már, hogy mit tartogat a jövő. Sajnos ilyen az élet… Igyekszem visszaemlékezni az idei szezon jó pillanataira. Természetesen voltak rosszak is, de élmény is sok volt. Néha örültem volna, ha több támogatás érkezik a csapat felől, de ez már más történet.” 

A szezon végül jól végződött a Hyundai számára, hiszen korábban nem tudtak öt futamot nyerni egy szezonban sem, és a kezdeti nehézségek ellenére végül magabiztosan szerezték meg a gyártók bajnokságának második helyét. 

“A szezon végül jól alakult, elégedett vagyok a fejlődéssel. Jövőre ismét jó eséllyel pályázhatunk a vb címre. Szerintem büszkék lehetünk az idei év eredményeire. Remélem, hogy jövőre folytatódik a fejlődés és mindenki a saját munkájára tud koncentrálni.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss