2024. április 26. 00:51

KezdőlapWRCMoncet örült volna, ha a Hyundaitól több támogatást kap 

Moncet örült volna, ha a Hyundaitól több támogatást kap 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese valószínűleg már tisztában van vele, hogy 2023-ban nem folytathatja idei munkáját. 

Julien Moncet idén hirtelen vette át a Hyundai Motorsport vezetését, miután Andrea Adamo ugyancsak hirtelen távozott. Moncet azonban úgy végezte munkáját, hogy a koreai gyártó nem nevezte ki csapatvezetőnek, most pedig úgy tűnik, hogy távoznia kell. 

“Idén teljesen más volt a munkám, mint korábban – mondta Julien Moncet a Dirtfishnek. – Megfelelő felkészítés nélkül csöppentem az idei munkámba. Az ilyen jellegű munkához pedig nincs útmutató, nem tudhatod meg sehol, hogy miként kell jól dolgoznod. Monte-Carlóban minden új volt számomra. Természetesen részt vettem korábban is néhány versenyen, de korábbi munkámat elsősorban a gyárban végeztem.” 

Az első versenyek pedig nagyon nehezek voltak a koreai gyártónak, majd az év második felébenvégül ötször tudott nyerni. 

“Az első versenyek kudarcai ellenére sem adtuk fel. Örültem, hogy Szardínián már nyerni tudtunk, majd később még több jó eredményt értünk el.” 

A csapat erejének helyreállítása ellenére azonban úgy tűnik, hogy Moncet-nek év végén véget ér jelenlegi munkája. 

“Tudom már, hogy mit tartogat a jövő. Sajnos ilyen az élet… Igyekszem visszaemlékezni az idei szezon jó pillanataira. Természetesen voltak rosszak is, de élmény is sok volt. Néha örültem volna, ha több támogatás érkezik a csapat felől, de ez már más történet.” 

A szezon végül jól végződött a Hyundai számára, hiszen korábban nem tudtak öt futamot nyerni egy szezonban sem, és a kezdeti nehézségek ellenére végül magabiztosan szerezték meg a gyártók bajnokságának második helyét. 

“A szezon végül jól alakult, elégedett vagyok a fejlődéssel. Jövőre ismét jó eséllyel pályázhatunk a vb címre. Szerintem büszkék lehetünk az idei év eredményeire. Remélem, hogy jövőre folytatódik a fejlődés és mindenki a saját munkájára tud koncentrálni.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss