2024. április 26. 13:33

KezdőlapWRCPetter Solberg: Nem az autó a kérdés, hanem, hogy teljes szezont tud-e...

Petter Solberg: Nem az autó a kérdés, hanem, hogy teljes szezont tud-e menni Oliver 

-

Oliver Solberg jövője még nem dőlt el, legalábbis a nyilvános információk szerint, azonban édesapja elárulta, 2023-ban is a WRC-ben fog versenyezni a fiatal pilóta. 

Oliver Solberget az Új-Zéland Rally után tette ki csapatából a Hyundai Motorsport, arra hivatkozva, hogy 2023-ban vb címre esélyes csapatot szeretne kialakítani. 

A 21 éves versenyző jövőjéről azóta is folynak a tárgyalások, azonban édesapja, Petter Solberg most elárulta, jó esély van 10-13 futamból álló program kialakítására. 

“Jelenleg nem az a kérdés, hogy Oliver Rally2-es autót fog-e vezetni 2023-ban, hanem az, hogy hány versenyen tud vele indulni – mondta a 2003-as Rally Világbajnok a Värmlands Folkbladet magazinnak. – Szeretnénk, ha minél több versenyen indulhatna jövőre.” 

Korábban megjelent olyan hír is, mely szerint a Monster Ford Pumákat bérelve, vagy vásárolva saját csapatot indít, ahol Oliver Solberg csapattársa Ott Tanak lehetett volna. 

“Nagyon jó lett volna Ott Tanakkal együtt dolgozni, azonban a Fordnak nincs lehetősége egy privát csapatnak autót adni. Ezért döntöttünk a WRC2-es terv mellett. A cél, hogy 10-13 versenyen induljon Oliver és megnyerje a WRC2-es bajnokságot, miközben még tovább növeli tapasztalatát. Oliver még nagyon fiatal, ezért komoly jövő várhat rá. A versenyek száma pedig a szponzorok számától függ.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss