2024. március 29. 03:35

KezdőlapWRCTanak hatalmas bőröndökkel távozott családjától

Tanak hatalmas bőröndökkel távozott családjától

-

Ott Tanak még nem találta meg 2023-as csapatát, azonban a hírek szerint egyre közelebb kerül az M-Sport csapatához, bár úgy tűnik, világbajnoki címért nem fog tudni versenyezni. 

A Toyota Gazoo Racing és a Hyundai Motorsport is bejelentette már 2023-as WRC csapatát, és miután a japán gyártó csapatában sem kap helyet a koreai csapatból távozó Ott Tanak, már csak az M-Sport csapatában találhat helyet. 

Richard Millener azonban már többször is elmondta, egy teljes szezonra nagyon költséges lenne szerződtetni a 2019-es világbajnokot. 

“Ott Tanak valóban egy lehetséges választás lehetett volna a 2023-as szezonra – mondta az M-Sport csapatvezetője legutóbb a Motorsport.com francia nyelvű oldalán. – A szerződtetése azonban nagyon költséges lenne. Még nem tudjuk, hogy kik fognak 2023-ban nálunk vezetni, de jó eséllyel azok a versenyzők, akik idén. Ott szerződtetéséről még tárgyalunk, az aláírás azonban nem történt meg.” 

Az nagyon valószínűnek tűnik, hogy Gus Greensmith és Pierre-Louis Loubet marad a csapatban, de a Motorsport.com oldal jó esélyt lát Adrian Fourmaux számára is a fordos csapatban való folytatásra, annak ellenére, hogy az idei éve katasztrofális volt.  

Korábban megjelent hír arról is, hogy a Red Bull támogatná az M-Sportot, és ha ez sikerülne, akkor Sébastien Loeb és Ott Tanak szerződtetése is könnyebbé válna. A kilencszeres világbajnok mindenképp hajlandó lenne hasonló részmunkaidős szezonra, mint idén. 

Tanak azonban szeretne továbbra is vb címért harcolni, ugyanakkor szívesen lenne többet családjával is. A kettő azonban nem oldható meg egyszerre. 

A média oldal információja szerint azonban elképzelhető olyan szerződés is, mely a 2023-as szezon során Loebhöz hasonlóan részmunkaidőről szólna Tanak esetében is, 2024-ben pedig újra teljes szezont mehetne az M-Sportnál az észt versenyző, akinek jövőre így maradna ideje a családjára is. 

A legfrissebb pletykák szerint Tanak a napokban tesztelhetné a Ford Puma Rally1-et az M-Sport brit bázisán, ezt erősíti az is, hogy többen látták nagy bőröndökkel Ott Tanakot a tallini reptéren.

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss