2024. március 28. 11:45

KezdőlapWRCSkoda: El kell szomorítanunk a szurkolókat 

Skoda: El kell szomorítanunk a szurkolókat 

-

Kris Meeke tesztjét látva sokan azt gondolhatták, hogy Kris Meeke rajthoz áll a Monte-Carlo Rallyn, azonban a Skoda ezt cáfolta. 

Kris Meeke a héten Franciaországban tesztelte ismét a vadonatúj Skoda Fabia RS Rally2-t, és sokan azonnal arra gondoltak, hogy a teszt egyben felkészülés is a Monte-Carlo Rallyra. A helyzet azonban nem ez. 

“Kris felelős munkát végez a tesztjeink során, ezért sokszor már az első napon beül az autóba, hogy kisebb változtatásokat hajtson végre a beállításokban – mondta Pavel Hortek, a Skoda Motorsport vezetőségi tagja a Dirtfishnek. – Tudjuk, hogy sokan azt gondolták, hogy Meeke már a Montéra készül, de nem erről van szó, nem fog indulni a WRC szezonnyitón.” 

A Skoda még decemberben leszállít az új autóból négyet a Toksport WRT-nek, az autókat pedig várhatóan a WRC2-es és WRC2 junior világbajnok Emil Lindholm, Sami Pajari, Marco Bulacia és Nikolay Gryazin vezetheti majd. 

“A tesztjeink jelenleg nem csupán a versenyre való felkészülésről szólnak, hanem fejlesztési tesztek is. Szeretnénk autóinkat minél jobban felkészíteni, ezt pedig egyszerűbb azokkal a versenyzőkkel végezni, akik a Montén is várhatóan indulni fognak.” 

A Skoda természetesen szeretné, ha Meeke versenyen is indulna az új autóval. 

“Szeretnénk, ha Kris versenyen is indulna az autóval, mi azonban csak az autó fejlesztéséért vagyunk felelősek. Arról, hogy kik indulhatnak versenyen, a Toksport WRT és vezetője, Serkan Duru döntik el. Ebbe nem szólunk bele. Most úgy tűnik, hogy Kris Meeke nem fog vezetni a Montén és Svédországban sem, de ez még alakulhat másképp is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss