2024. április 20. 14:24

KezdőlapWRCA WRC szezon legjobb idei pillanatai: Loeb győzelme egy új kor hajnalán 

A WRC szezon legjobb idei pillanatai: Loeb győzelme egy új kor hajnalán 

-

A Monte-Carlo Rallyn egy új kor kezdődött, megjelentek a hibrid autók, melyekkel már a szezonnyitón élvezetes csatát vívott a rallysport két legeredményesebb versenyzője, Sébastien Loeb és Sébastien Ogier. 

Az idei Montén új korszak kezdődött a rallysportban, hiszen megjelentek a hibrid hajtású Rally1-es autók, melyek lezárták a WRC autók 1997-től 2022-ig tartó éráját. 

Az új korszak pedig nem is kezdődhetett volna izgalmasabban, hiszen a Montén a verseny történetének két kiemelkedő pilótája, Sébastien Ogier és Sébastien Loeb az utolsó szakasz céljáig rendkívül szoros küzdelmet vívott. 

A csatát végül egy defekt döntötte el, amit Ogier az utolsó előtti szakaszon szedett össze az élen állva, így végül Loeb 10.5 másodperc előnnyel nyert.  

Loeb győzelme pedig egyben történelemírás is volt, hiszen egy új korszak első versenyén tudott nyerni, az M-Sport pedig ismét győzelemmel kezdett egy új érát. A kilencszeres rally világbajnok navigátora pedig Isabelle Galmiche volt, aki révén 25 év után tudott ismét női versenyző WRC futamot nyerni. 1997-ben Pierio Liatti navigátoraként Fabrizia Pons volt hasonlóra képes, szintén a Montén. Loeb győzelmével utolérte a szintén nyolc győzelemmel rendelkező Ogier-t a Monte történelmében, ráadásul úgy, hogy először indult Forddal. 

Fotó: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss