2024. április 20. 10:23

KezdőlapWRCA WRC szezon idei legjobb pillanatai: A Hyundai talpra állása

A WRC szezon idei legjobb pillanatai: A Hyundai talpra állása

-

A Hyundai utolsóként állt neki a Rally1-es autó elkészítésének, ami meg is látszott a WRC szezon első felében, azonban a nyarat már győzelemmel kezdte a koreai gyártó. 

Amíg a Toyota és az M-Sport már szinte elkészült az idén bevezetett szabályok szerint létrehozott Rally1-es autójával, a Hyundainál még az engedély megérkezésére vártak Szöulból. 

Az engedély végül megérkezett és neki állhatott a koreai csapat a Rally1-es autó megépítésének és tesztelésének, azonban erre ekkor már kevés idő maradt. A munkát hátráltatta Thierry Neuville balesete is egy tesztelés során, arról már nem is beszélve, hogy a Hyundai 2021 decemberében elhagyta a korábbi csapatvezető, Andrea Adamo is, akinek feladatait később Julien Moncet vette át csapatigazgató-helyettesként. 

A későn megkezdett munka pedig meg is látszott a Monte-Carlo Rallyn, ahol csupán egy i20 N Rally1 tudott célba érni, Thierry Neuville a hatodik helyen zárt. 

A munka azonban folytatódott a Hyundainál és Svédországban már a második lett Neuville, Horvátországban pedig már Ott Tanak szerezte meg ezt a pozíciót, miközben a belga versenyző a harmadik lett. 

Portugáliában már Dani Sordo számára is elkezdődött a 2022-es szezon és a spanyol pilóta azonnal a harmadik helyen zárt, újabb jó eredményt szállítva a csapatnak, mielőtt az végképp felért volna a csúcsra. 

Szardínián mindig jól sikerült a szereplés a Hyundainak, hiszen 2016-ban és 2018-ban Thierry Neuville, 2019-ben és 2020-ban Dani Sordo tudott nyerni a sok dobogós eredmény mellett. 

A verseny előtt még a csapat úgy nyilatkozott, hogy továbbra sincsenek azon a szinten, ahol lenni szeretnének, ennek ellenére, Ott Tanak és Dani Sordo révén az első és harmadik helyen zártak. 

A Hyundai megérkezett a bajnokságba! 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss