2024. március 29. 08:20

KezdőlapWRCLoubet 13-szoros WRC futamgyőztes navigátorral folytatja? 

Loubet 13-szoros WRC futamgyőztes navigátorral folytatja? 

-

Pierre-Louis Loubet rajthoz áll a francia Hivernal du Dévoluy Rallyn, mégpedig Nicolas Gilsoullal, a páros pedig a hírek szerint 2023-ban is folytatja a közös munkát. 

Pierre-Louis Loubet idén Vincent Landais-val versenyzett, azonban Landais a Japán Rallytól Sébastien Ogier navigátora lett, így az M-Sport versenyzőjének új társat kellett keresnie. 

Sokáig nem szerepelt navigátor Loubet neve mellett a Hivernal du Dévoluy Rally nevezési listáján sem, azonban kiderült, hogy ott Thierry Neuville korábbi navigátorával, Nicolas Gilsoullal áll rajthoz. 

A belga navigátor korábban 13 WRC futamot nyert Neuville-el, akivel 2012 és 2020 között versenyzett. Gilsoul idén a belga bajnokságban Gino Bux mellett a sorozat második helyét szerezte meg. 

A hírek szerint Loubet és Gilsoul 2023-ban is folytatni kívánja a közös versenyzést. 

A 40 éves navigátor segítségével Thierry Neuville a második helyen zárta a 2011-es Mecsek Rallyt, mely akkor az IRC naptárában szerepelt.

Fotó: Thierry Neuville

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss