2024. március 29. 09:57

KezdőlapWRCA WRC szezon idei legjobb pillanatai: Feszültség a Hyundainál

A WRC szezon idei legjobb pillanatai: Feszültség a Hyundainál

-

A Hyundai versenyzői, Thierry Neuville és Ott Tanak között elsőként a belga Ypres Rallyn alakult ki olyan feszültség, mely a nyilvánosságra került, aztán ez fokozódott az Acropolis Rallyn.

Thierry Neuville és Ott Tanak a győzelemért harcolt az Ypres Rallyn, amikor az észt versenyző lelassult váltóhiba miatt.

A belga versenyző azonban megkérdőjelezte csapattársa problémáját és kijelentette, hogy ha Tanak váltóhibával küzd, akkor az ő autójában három henger működik.

A kijelentésen Tanak megdöbbent, később pedig félreértésként magyarázta Neuville a kijelentést, ezt a Hyundai vezetése is így látta.

A verseny vége felé aztán Neuville hibázott és az első hely Tanak kezébe került és meg is nyerte csapattársa hazai futamát.

A versenyt követően Ott Tanak kijelentette, hogy Julien Moncet alkalmatlan a csapat vezetésére.

Görögországban pedig tovább romlott Tanak és Neuville között a viszony.

Az Acropolis Rallyn ugyanis amikor három Hyundai állt az élen, Thierry Neuville, Ott Tanak, Dani Sordo sorrendben, Sean Kim, a Hyundai Motorsport elnöke a sorrend tartására kérte a versenyzőket.

Neuville végül nyert Tanak és Sordo előtt, a Hyundai történelmi sikert ért el, majd Ott Tanak a Spanyol Rally utolsó napjának estéjén bejelentette, hogy szerződését egy évvel annak lejárta előtt felbontja és elhagyja a koreai gyártó csapatát.

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss