2024. április 20. 17:13

KezdőlapWRCMegvan a Hyundai új csapatvezetője 

Megvan a Hyundai új csapatvezetője 

-

A 2022-ben csapatigazgató-helyettesként a Hyundai Motorsport csapatvezetői teendőit is elvégző Julien Moncet-et váltó személyt órákon belül bejelenthetik. 

A mindig jól értesült Dirtfish arról számolt be, hogy Julien Moncet csapatigazgató-helyettestől Cyril Abiteboul veszi át a koreai gyártó WRC csapatának csapatvezetését, a döntésről a Hyundai Motorsport a csapattagokat kedden tájékoztatta. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Julien Moncet azt követően vette át a csapatvezetői teendőket a Hyundainál, hogy Andrea Adamo távozott, azonban hivatalosan nem lett kinevezve csapatvezetőnek. Néhány hete Moncet már utalást tett arra, hogy a tisztséget nem ő fogja végül megkapni annak ellenére sem, hogy idén sikerült a vezetésével talpra állítania a koreai gyártó WRC csapatát. 

Cyril Abiteboul 2013 és 2014 között az F1-es Caterham csapatfőnöke volt, 2014 és 2020 között pedig a Renault F1-es csapatának ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Fotó: Hyundai Motorsport

   


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss