2024. március 28. 21:15

KezdőlapWRCA Ford korábbi vezetője elárulta, honnan volt pénz Tanak szerződtetésére 

A Ford korábbi vezetője elárulta, honnan volt pénz Tanak szerződtetésére 

-

Az M-Sport csapatvezetője sokáig úgy nyilatkozott, hogy Ott Tanak szerződtetése túl drága a csapatnak, ez azonban még is létrejött. A Ford korábbi vezetője pedig elárulta, hogy lett meg a kellő anyagi háttér. 

Az M-Sport részéről Richard Millener csapatfőnök korábban kijelentette, hogy bármennyire is jó lenne Ott Tanak szerződtetése, ezt a csapat nem tudja anyagilag megengedni. 

Szerdán azonban, a 2023-as csapatból elsőként Ott Tanakot jelentette be a fordos csapat, és bár hivatalosan ezt nem erősítették meg, a szerződés több évre szól. 

Honnan lehetett meg a kellő anyagi háttér? Erre a Ford korábbi Európai motorsport programjáért felelős Gerard Quinn válaszolt, aki természetesen szorosan együttműködött korábban az M-Sporttal is.

“Nagyon jó hír, hogy Ott Tanak visszatér az M-Sporthoz, ez jó hír a csapatnak és a világbajnokságnak is – írta Gerard Quinn a Twitteren. – Nagy köszönet ennek az üzletnek a létrejöttért a Fordnak.” 

A bejegyzésből arra lehet következtetni, hogy a Fordnak fontos, hogy megmutassa hibrid autójának erejét, és ezért hajlandó még szorosabbra fűzni a kapcsolatot az M-Sporttal. 

A félgyári csapat további versenyzői később lesznek bejelentve. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss