2024. április 19. 05:26

KezdőlapWRCAlakul a Citroen 2023-as WRC2 programja

Alakul a Citroen 2023-as WRC2 programja

-

Egyre több elem kerül a helyére a franciák 2023-as WRC2 programjában. Három pilóta is ott lesz a WRC2 bajnokságban a C3 Rally2-vel, de csak ketten mennek teljes szezont.

Yohan Rossel 2021-ben megszerezte a WRC3 címet, és a 2022-es szezonban már a WRC2-ben versenyzett. Negyedik helyen végzett az év végén, annak ellenére, hogy Horvátországban és Portugáliában egymás után győzelmet aratott.

2023-ban a 27 éves versenyző ismét az összesített címért harcol – sorozatban az ötödik szezonja lesz a Citroën C3-mal. Nyolc futam szerepel Rossel programjában, amely egy hónap múlva a Monte-Carlo Rallyn indul. Horvátország, Portugália, Szardínia, Észtország, Chilében és az új Közép-Európa Rally szerepel a további tervekben, tehát Rosselék is csak egy távoli futamot vállanak be.

Rossel
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Bár a Citroën Racing támogatja, Rossel autóját a híres francia PH Sport készíti fel és szervizeli.

A DG Sport is hasonló autót indít Stéphane Lefebvre-vel, bár a versenyző már elmondta, hogy 2023-ban nem tud teljes szezont teljesíteni.

A spanyol Alejandro Cachón viszont megerősítette, hogy hétfordulós programra készül a Sports & You C3 Rally2-esével. A 23 éves Cachón 2021 végén váltott négykerék-hajtásra a Rally2-es Citroennel, előtte Peugeot 208 Rally4-gyel gyűjtötte a tapasztalatokat. 2022-ben többször is nyert a spanyol bajnokságban, viszont a két idei WRC versenyén Belgiumban és Spanyolországban nem alkotott maradandót.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss