2024. március 29. 13:37

KezdőlapWRCSerderidis megy a Montén - Loeb nem indul

Serderidis megy a Montén – Loeb nem indul

-

A görög privát versenyző negyedik versenye lesz a Ford Puma Rally1-gyel a 2023-as szezonnyitó. Ez azt is jelenti, hogy a 2022-es győztes Sebastien Loeb nem lesz ott a Monte-Carlo Rallyn.

Tegnap megírtuk, hogy a tíz Rally1-es Monte induló között három Puma lesz, de a harmadik versenyzőről még nem döntött az M-Sport. Valójában nem is nekik kellett dönteniük, Loeb válaszára vártak, aki előtte a Dakaron versenyez és számára az a legfontosabb, hogy ott megszerezze a győzelmet.

Jourdan Serderidis korábban négy alkalommal indult a Rallye Monte-Carloban, háromszor R5-ös autókkal és egyszer, 2017-ben egy Citroën DS3 WRC-vel. AZ eredménylistája nem valami fényes, kétszer balesetet szenvedett, egyszer a WRC2 hatodik helyén ért célba, a WRC-vel pedig alaposan megverték az R5-ösök is.

A júniusi Safari Rally Kenya-n összesítésben pályafutása legjobb eredményét érte el a Pumával, félórás hátránnyal hetedik lett. A Spanyol Rallyn aszfalton is kipróbálta a Pumát, de itt is kiderült, hogy a görög üzletember az IT bizniszben sikeresebb mint a rallyban.

A Monte-Carlo Rallyn ezzel teljes az M-Sport csapata, Ott Tanak, Pierre-Louis Loubet és Jourdan Serderidis versenyez a kékekkel.

A bejelentés még egy kérdésre választ ad: Gus Greensmith nem megy teljes szezont az M-Sporttal, kérdés, hogy a 25 éves brit marad e a csapatnál, vagy a híreknek megfelelően valóban a Toyotához tart.

Loeb
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss