2024. április 26. 01:46

KezdőlapWRCNem igaz a pletyka Mikkelsenről

Nem igaz a pletyka Mikkelsenről

-

Gus Greensmith és az M-Sport szakítása óta reppent fel a pletyka, miszerint Andreas Mikkelsen néhány versenyen a Ford Puma Rally1-gyel versenyez 2023-ban. A hírt a versenyző cáfolja.

A norvég utoljára a Hyundai Motorsportnál vezetett a WRC-t, de amióta 2019 végén elhagyta a csapatot, nem talált helyet az élvonalában.

Andreas Mikkelsen az elmúlt két szezonban a Toksport Skoda Fabia Rally2 Evo-jával versenyzett. 2021-ben a WRC2 és az ERC bajnoka lett, ebben a szezonban viszont nem tudta megőrizni WRC2-es koronáját mert kétszer is cserbenhagyta a Skoda motorhibával, az Acropolis Rallyn pedig ő hibázott nagyot a szuperspeciálon.

Az elmúlt hetekben a WRC visszatérésről szóló pletykák keringtek, és ezek felerősödtek, amikor az M-Sport bejelentette, hogy elválnak útjaik Gus Greensmith-szel. A jól értesültek szerint szerint Mikkelsen egy Ford Puma Rally1-et vezet az M-Sporttal.

WRC2
Fotó: Toksport WRT

Andreas Mikkelsen cáfolta ezeket a híreket, helyette elárulta, hogy valószínűleg egy újabb WRC2-szezon jöhet szóba a következő évben.

Jelenleg nincs semmi fix 2023-ra” – mondta Mikkelsen a wrc.com-nak. „Úgy gondolom, hogy egy Rally1-es szerződés nem lehetséges. Remélem, hogy újra a WRC2-ben mehetek ebben az évben is, vagy legalább néhány rallyn indulhatok. De még nem vagyok biztos abban, hogy melyik csapattal versenyzek majd.”

Mikkelsen remekül ismeri az új SKoda Fabia RS Rally2-t, komoly szerepet vállalt a fejlesztéseben és az autó első sikere is az ő nevéhez fűződik.

Az M-Sport Ford eddig két teljes szezonon induló versenyzőt mutatott be 2023-ra. Ott Tänak visszatér a brit csapathoz és Pierre-Louis Loubet is egész évben versenyez a Pumával.

Mikkelsen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss