2024. április 20. 13:37

KezdőlapWRCEnnyi jokert használtak fel a csapatok a Rally1-es autókhoz

Ennyi jokert használtak fel a csapatok a Rally1-es autókhoz

-

Az FIA közzétete a legfrissebb homologizációs dokumentumát, amelyben látható, hogy WRC a gyártói hány jokert használtak el Rally1-es autóikra.

2022-ben összesen így alakul a lista:

Toyota – 9 joker (5 motor, 3 karosszéria, 1 hajtás)

Hyundai – 6 joker (4 motor, 1 karosszéria, 1 elektronika)

Ford – 5 joker (2 motor, 1 karosszéria, 1 hajtás)

A szezon végén is fejlesztettek a csapatok, ősztől az alábbi területeken használtak el jokereket.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota októberben hozott egy nagy fejlesztési csomagot a Yaris Rally1-hez. A motoron két jokert használtak el, a karosszérián szintén kettőt, de ezen a területen volt egy szabadon fejleszthető módosításuk is. A váltón két területen módosítottak, ebből egyik vitt el egy jokert.

Moncet
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai korábban a Portugál Rallyra hozott egy nagyobb csomagot az i20 N Rally1-hez, majd októberben egy motorfejlesztésre használt fel jokert, ám ők decemberben is hoztak egy csomagot. A hónap elején a karosszérián és motoron változtattak felhasználva két jokert.

Az M-Sport októberben a motorra és a felfüggesztésre, novemberben a hajtásra és a karosszériára használt a jokerekből. A britek decemberben a karosszérián módosítottak, de ez szabadon változtatható elemet érintett.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ősztől tehát szinte egyformán fejlesztették Rally1-es autóikat a csapatok, a Toyota 5, a Hyundai és az M-SPort 4-4 jokert használt fel.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss