2024. április 24. 08:46

KezdőlapWRCRossel feljebb lépne a jövőben

Rossel feljebb lépne a jövőben

-

Yohan Rossel azt követően, hogy tavaly WRC3-as világbajnok lett, idén negyedik helyen zárt a WRC2-ben, ahol 2023-ban is szeretne jól szerepelni. A francia versenyző nem titkolt álma azonban, hogy sikerüljön Rally1-es autóba ülnie. 

Yohan Rossel számára 2021-ben elég volt három győzelem a WRC3-as vb címhez, ami után az idei szezont már a WRC2-ben töltötte, ahol szintén sikerült kétszer nyernie, ez pedig az év végi negyedik helyre volt elég. 

A 27 éves pilóta jövőre is marad a WRC2-ben, ahol olyan versenyzőkkel kell majd megvívnia, mint Adrien Fourmaux, Oliver Solberg, Sami Pajari, akik ráadásul az új Skodával állnak majd rajthoz. 

“Folyamatosan fejlesztjük a C3 Rally2-t, és bízunk benne, hogy még harcolni tudunk vele 2023-ban is – mondta Rossel az Autohebdo magazinnak. – Tudjuk, hogy az autó nagyon gyors és versenyképes, ugyanakkor jövőre még többet kell dolgoznunk, hogy az új Skodával indulókkal is harcban lehessünk.” 

A francia versenyző azonban szeretné magát kipróbálni Rally1-es autóval is. 

“Talán 2-3 év múlva eljutunk arra a szintre, hogy Rally1-es autóba ülhetünk. Ez még messze van, addig pedig szeretnék tovább fejlődni és minden kínálkozó alkalmat kihasználni a jó eredményre.” 

Friss