2024. április 26. 08:51

KezdőlapWRC2023 nagy kérdései a rallysportban: Óriási küzdelem a WRC2-ben, magyar résztvevővel

2023 nagy kérdései a rallysportban: Óriási küzdelem a WRC2-ben, magyar résztvevővel

-

Több dolog miatt is érdemes lesz figyelemmel kísérni a rallysportot 2023-ban. Például a WRC2-ben várható nagy csata miatt, melyben több olyan versenyző is részt vesz majd, akik korábban már a WRC csúcs kategóriájában is indultak. 

Oliver Solberg, Adrien Fourmaux, Teemu Suninen mind olan versenyzők, akiknek már van múltjuk a WRC csúcskategóriájában is, idén azonban a WRC2-ben állnak rajthoz olyan feltörekvő versenyzők riválisaiként, mint a 2022-es bajnok Emil Lindholm, vagy éppen Yohan Rossel, Grégoire Munster, Sami Pajari. 

Andreas Mikkelsenről egyelőre nincs sok hír, de nem kell meglepődnünk, ha a norvég versenyző is felbukkanna ebben a kategóriában. 

A versenyzők csatája mellett pedig érdemes lesz figyelni azt is, hogy a Skoda új fegyvere, az RS Rally2 mennyire lesz versenyképes a Citroen C3 Rally2, a Ford Fiesta Rally2 és a Hyundai i20 N Rally2 mellett, hogy a régebbi fejlesztésű Fabia Rally2 evót már ne is említsük. 

A nagy küzdelemnek pedig részese lehet 2023-ban már Herczig Norbert és Ferencz Ramón is, akiknek biztosan sokan fognak szurkolni itthon. 

Friss