back to top
2024. május 09. 00:46

KezdőlapWRCBemutatta a Toksport a 2023-as felállását és a Fabia RS új dekorját

Bemutatta a Toksport a 2023-as felállását és a Fabia RS új dekorját

-

Gyakorlatilag a Skoda Motorsport gyári csapataként versenyez a Toksport WRT a WRC2-ben, a 2023-as szezonban két csapattal és négy pilótával indulnak a bajnokságban.

Emil Lindholm és Sami Pajari alkotja az egyik csapatot, a másikat pedig Nikolay Gryazin és Marco Bulacia. Érdekes módon a csapat a hivatalos közleményben a navigátorokat nem említi, ennek oka az lehet, hogy egyik versenyzőjük még nem tudja biztosan ki ül majd a jobb egyben.

A WRC2 címvédő Lindholm és mellé a feltörekvő Pajari kétségtelenül jó választás. A másik páros már némiképp kockázatosabb, Gryazint ismerjük, ha nem esik hatalmasat akkor pokoli gyors, Bulacia pedig 2021 óta a csapatnál van, de a tavalyi szezonja finoman szólva sem alakult jól. Talán a csapat is és ő is abban bízik, hogy meg tudja ismételni a 2021-es teljesítményét amikor 4. lett a WRC2-ben.

A Toksport a 2023-as dekort is bemutatta. A Skoda Fabia RS Rally2 festése a tradicionális Skoda Motorport színek mellett a csapat és a gyár motorsport részlegének szoros kapcsolatát mutatja.

A négy versenyző mellett lesz még bőven ütőkártyája a Toksportnak. Oliver Solberg már rég bejelentette, hogy 2023-ban a németek által felkészített Fabia RS-sel versenyez a WRC2-ben, csütörtökön pedig Gus Greensmith is elárulta, hogy ő is a Fabia RS-sel és a Toksporttal indul a bajnokságban.

A csapat a háttérben gőzerővel készül, még december 29-én is teszteltek az Alpokban havas körülmények között.

Toksport, Fabia RS
foto: Toksport WRT

Közben a versenytársak sem ülnek ölbe tett kézzel. Adrien Fourmaux ma megnyerte a Janner Rallyt a Fiesta Rally2-vel. És Eric Cais is tesztel már az újévi jeges fürdője után.

Friss