2024. április 25. 18:23

KezdőlapWRCIngram elveszítette főszponzorát, veszélyben a Montén való részvétel

Ingram elveszítette főszponzorát, veszélyben a Montén való részvétel

-

A WRC2 junior bajnokság tavalyi harmadik helyezettje, Chris Ingram idén a WRC2-ben folytatná karrierjét, azonban a szezonkezdés ideje veszélybe került, miután elvesztette főszponzorát. 

A tervek szerint a Toksport Skodájával indult volna Chris Ingram a Montén, azonban ez veszélybe került főszponzora elvesztése után. 

“Korábban már voltam olyan helyzetben, amikor komoly anyagi problémáim voltak, és akkor sem adtam fel – mondta Chris Ingram a WRC hivatalos oldalának. – Keményen küzdöttem és most is ezt fogom tenni. Beszélni fogok a lehetséges támogatókkal és igyekszem megtalálni az anyagi hátteret, hogy rajthoz tudjak állni a Montén, ami az egyik kedvenc versenyem lett tavaly, amikor először indultam ott. Nagy kihívás volt és fantasztikus verseny. Mindenképp szeretnék ott lenni.” 

Ingram tavaly harmadik lett a WRC2 junior bajnokságban, idén azonban már a WRC2-ben indulna. 

“A tavalyi fejlődésünk igen jól sikerült, még az élmezőny tagjai is észrevették. Tudom, hogy megvan az a tempóm, amivel harcolhatok a WRC2-ben, a Toksport által nyújtott Skodával pedig még jobbak az esélyek.” 

A brit versenyző az év elején még a régebbi fejlesztésű Fabia Evóval versenyezne, majd az év közepén váltana az új Fabia RS Rally2-re. 

Friss