2024. április 26. 11:37

KezdőlapWRCBemutatta a 2023-as Rally1-es autóját a Hyundai

Bemutatta a 2023-as Rally1-es autóját a Hyundai

-

Hivatalosan is megnyitotta a 2023-as szezont a Hyundai Motorsport azzal, hogy közzétette a Hyundai i20 N Rally1 idei változatának képeit. A fotókon az új dekor mellett az aerodinamikai változások is jól látszanak.

A festés nem sokat módosult a csapat új autóján, de a képeken láttható, hogy az aerodinamikán fejlesztettek. A hosszabb motorháztetőről, az új hátsó szárnyról és az áthelyezett, módosított tükrökről már korábban beszámoltunk. A spoilereken is alakított a csapat és a kerékjárati ívek is változtak.

Hyundai i20 N Rally1
foto: Hyundai Motorsport

„A tavalyi év volt az egyik legnagyobb kihívás számunkra csapatként, ugyanakkor talán az egyik legkifizetődőbb is. A 2023-as évet a 2022-ben megkezdett fejezet folytatásának tekintjük. Versenyképes csomagunk van az i20 N Rally1 Hybriddel, bajnoki címekre éhes versenyzőink, és egy a színfalak mögött keményen dolgozó csapatunk, akik készek arra, hogy átvigyék a lendületet egyik szezonról a másikra” – mondta Sean Kim a Hyundai Motorsport elnöke.

Hyundai i20 N Rally1
foto: Hyundai Motorsport

A vezető pilóta a csapatnál a navigátorával Martijn Wydaeghével harmadik közös szezonját kezdő Thierry Neuville lesz. A belga duó eddig négy győzelmet és 12 dobogós helyet szerzett a koreaiaknak.

A verseny ismét nagyon kemény lesz, de miután 2022 második fele erős volt számunkra, úgy gondolom, hogy 2023-ban egyenlőbb küzdelemre számíthatunk. A cél változatlan: mindkét bajnokság megnyerése” – mondta Neuville.

Hyundai i20 N Rally1
foto: Hyundai Motorsport

Esapekka Lappi és Janne Ferm új a csapatban, a Monte Carlo Rallyn mutatkoznak be.

„Pár napig teszteltem az autót, és pozitív meglepetés volt, hogy ilyen gyorsan jól éreztem magam benne. Előrébb járunk, mint amire számítottam, és alig várom, hogy elkezdhessünk” – mondta Lappi.

A spanyol Dani Sordo és Cándido Carrera a folytonosságot jelenti a csapatnak, Sordo 2014 óta velük versenyez.

„Az új szezon kezdete azt jelenti, hogy mindenki egyenlő ponttal indul, és még nem tudjuk, mennyire lesz versenyképes a többi autó. Úgy érzem, ez nagyon jó lehet nekünk, ez nem annyira az alapok megtalálásáról, hanem a folyamatos lendületről szól” – nyilatkozta Sordo.

Hyundai i20 N Rally1
foto: Hyundai Motorsport

Craig Breen egy év után visszatér a csapathoz, az idei évet új navigátorral James Fultonnal kezdi, akivel tavaly Japánban már együtt versenyeztek.

Nagyszerű visszatérni a Hyundai Motorsporthoz” – mondta Breen. „Az autó teljesen új, de nagyon kellemes érzés vezetni. Nincs oka annak, hogy ne nyerhetnénk meg újra a címet, minden összetevő megvan hozzá.”

Friss