2024. április 19. 12:27

KezdőlapWRCEl sem kezdődött a Monte és már megbüntették Delecourt - autómosásért....

El sem kezdődött a Monte és már megbüntették Delecourt – autómosásért….

-

François Delecour lett az első versenyző, akit megbüntettek a rally világbajnokság idei szezonjában. A francia legenda 1500 eurós bírságot kapott azért, mert kedden lemosták szervizautóját a szervizparkban.

Delecour a 23. Monte Carlo Rallyn indul ezen a hétvégén, eleinte egy M-Sport Ford Puma Rally1-ben reménykedett, de mivel nem volt szabad autó, a Toksport egyik vadonatúj Škoda Fabia RS Rally2-jével versenyez a WRC2-ben.

Az 1994-es Monte-Carlo Rally győztesének versenye azonban furcsán indult, mivel kiderült, hogy megsértette a Monte Carlo Rally szabályainak 12.12.3 pontját.

Szerda délután a stewardok meghallgatását tartották a Toksport csapatmenedzserével, Jacek Wyrzykowskival, aki elmondta, hogy a csapat egyik tagját felkérték a Delecourhoz tartozó A37-es szervizautó mosására, de egy félreértés miatt lemosták a szervizparkban mosták le az autót nem a környék egyik autómosójában.

Delecour
foto: Francois Delecour

A verseny szabályzatának 12.12.3 cikkelye előírja, hogy az autómosás és a szennyvíz elvezetése tilos a monacói kikötőben található szervizparkban, amely ugyanazon a helyen található, mint a Forma-1-es nagydíj paddockja.

Wyrzykowski elnézést kért a csapat hibája miatt.

Delecour Monte
kép: Monte Carlo Rally

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss