2024. április 27. 02:02

KezdőlapWRCŐrült élmény - ilyen utasként száguldani az aktuális rallyvilágbajnokkal (videó)

Őrült élmény – ilyen utasként száguldani az aktuális rallyvilágbajnokkal (videó)

-

Kalle Rovanperä mellé utasként beülni egy menetre, ráadásul egy szélvészgyors finn útszakaszon alighanem sokaknak bakancslistás élmény lenne, amit James Deane driftversenyző tavaly kipipálhatott.

Alighanem sokan irigykednek most James Deane profi driftversenyzőre. A korábban az amerikai Formula D-bajnokságot háromszor megnyerő ír pilóta ugyanis nem akármilyen videót tett közzé a Facebookján. A felvételeken az látható, ahogy a 2022-es rallyvilágbajnok Kalle Rovanperä mellett ül a Toyota WRC anyósülésén, a következő másodpercben pedig a finn versenyző ágyúgolyóként kilő, és elkezd száguldni.

„A 2022-es évem egyik fénypontja volt, hogy lehetőségem volt beugrani az aktuális rallyvilágbajnok Kalle Rovanperä mellé egy finnországi teszten. Ez volt messze a legjobb élményem utasként valaha, teljesen elképedtem a tehetségén. Íme a négy menet egyike. Sok szerencsét az idei bajnoksághoz, haver, és köszi a meghívást!” – írta a videóhoz Deane, aki telefonjával végigvideózta a két perces őrült rohanást.

Hogy a szabadidejében egyébként maga is előszeretettel driftelő, tavaly még dritfversenyen is induló Rovanperä mennyire nem spórolta el az utaztatást, az a videón igazán átjön. Íme:

 

Friss