2024. április 19. 22:38

KezdőlapWRCGryazin elveszítette a győzelmet - Rossel jelentette fel

Gryazin elveszítette a győzelmet – Rossel jelentette fel

-

Yohan Rossel lett a WRC2 győztese a Monte-Carlo Rallyn, miután a versenybírók öt másodperces büntetést adtak Nikolay Gryazinnak, amivel a második helyre esett vissza.

Nikolay Gryazin, aki az elejétől a végéig vezette a monacói szezonnyitót, mindössze 4,5 másodperccel előzte meg a citroenes Yohan Rosselt, és ezzel a győzelemnek örülhetett. Nem sokáig tartott az öröm, vasárnap este már Rosselé volt a trófea.

Rossel csapata, a PH Sport jelentette fel a Škoda Fabia RS Rally2 pilótáját, azt állítva, hogy Gryazin megsértette a 2023-as FIA WRC sportszabályzat 19.2. cikkelyét azzal, hogy szombat este a 14-es gyorsasági 13.2 kilométerénél levágott egy kanyart.

A benyújtott bizonyítékok áttekintése és a Gryazin autójából készült fedélzeti felvételek ellenőrzése után a versenybírók helyt adtak az óvásnak. Gryazint öt másodperccel büntették, így Rossel mindössze 0.5 másodperccel győzött.

Gryazin azzal próbált védekezni, hogy jobb első defektje volt, emiatt nehéz volt irányítani a Skodát. „A bemutatott videófelvételek alapján nagyon nehéz volt meghatározni, hogy négy kerék a meghatározott úttesten kívül van-e” – érvelt a Toksport csapatmenedzsere is, de ez is kevés volt.

Rossel pontosan tudhatja, mit érez most Gryazin. A 2021-es Akropolis Rallyn ő veszített el az első helyet, igaz ott azért, mert autója megbukott a technikai ellenőrzésen.

Gryazin
kép: Monte Carlo Rally

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss