2024. március 28. 22:02

KezdőlapWRCMakai Gergelyé lett az év WRC fotója!

Makai Gergelyé lett az év WRC fotója!

-

A magyar fotós Makai Gergely másodszor nyerte el a ProGrade Év Digitális Fotója díjat, mivel ő kapta legtöbb szavazatot a WRC.com olvasóitól.

A szavazás december közepén indult, és Gergő Japán Rallyn készült fotójára is lehetett voksolni. Az olvasók végül 2016 után ismét az ő képét találták a legjobbnak.

Ott Tänakról és Martin Järveojaról készült a szenzációs fotó, amint tavaly a FORUM8 Japan Rallyn áthaladtak az Isegami alagúton.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a rajongók másodszor választottak az Év fotója címre” – mondta Makai Gergő, aki korábban 2016-ban nyerte el a díjat.

„Ez a kép a tavalyi szezonzárón készült Japánban. 2022-ben elértem a 150. WRC-versenyemet akkreditált fotósként, Japán pedig a 151. rallym volt.”

Japán Rally
foto: Makai Gergely

Makai Gergely a WRC korábbi PR és kommunikációs menedzserének, Mark Wilfordnak ajánlotta a díját, aki sajnálatos módon tavaly szeptemberben elhunyt.

„Az első díjamat 2016-ban kaptam meg Sydneyben. Mark Wilford ott volt a WRC promóterétől, bárcsak hallanám még a hangját, amikor gratulált, és az ő emlékére fogadom el ezt a díjat. Ezúton is szeretném megköszönni a családom támogatását. Nélkülük ez a kép nem készülhetett volna el” – mondta Gergő a díj kapcsán.

A második helyezett Colin McMaster képe lett, amint Tänak a Safari Rally Kenya-n küzdi át magát a mély fesh-fesh homokon. Bastien Baudin fotója pedig szintén japán versenyen készült Thierry Neuville-ről és a harmadik helyen végzett.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss