2024. április 19. 18:30

KezdőlapWRCOgier Mexikóban is rajthoz áll

Ogier Mexikóban is rajthoz áll

-

A Monte Carlo Rally győzelem után Sebastien Ogier máris bejelentette, hogy már a világbajnokság harmadik fordulójában újra autóba ül és indul a Mexikó Rallyn.

Ogier 2023-ban zsinórban második éve teljesít csak résszezont a Toyotával, Takamoto Katsutával. osztozik a Yaris GR Rally1-en.

Ogier és navigátora, Vincent Landais jelenleg vezeti a bajnokságot, miután megnyerték a múlt hétvégi Monte Carlo Rallyt, de a következő hónapban nem állnak rajthoz a Svéd Rallyn. Mexikói ndulásuk nem akkora meglepetés, valamelyest várható volt, figyelembe véve Ogier eddigi múltját Mexikóban, és Katsuta tapasztalatának hiányát.

México volt Ogier első WRC versenye 2008-ban, és a múltban hatszor nyerte meg ezt a versenyt. Érdekesség, hogy ez is egy olyan rekord, amelyen Sébastien Loebbel osztozik. Ha nyer, újabb fricska lehet Loebnek, az után, hogy Monte Carlóban Ogier megelőzte Loeböt.

Takamoto Katsuta eközben még soha nem állt rajthoz a Mexikó Rallyn.

Sebastien Ogier a döntést a francia Canal+ sportcsatornáján jelentette be.

„De nem igazán titok, hogy bejelentem, hogy Mexikóban lesz a következő versenyem. Mindig is élveztem ezt a rallyt, amely két év után visszatért a naptárba a COVID miatti kihagyás után, szóval ez egy kézenfekvő választás volt mind az én részemről, mind a csapat részéről.

„Mindig is jól teljesítettem ott a mexikói murván, így nem kell túl sokáig várni Monte Carlo és a következő rally között” – mondta Ogier.

A Mexico Rally március 16-19-én lesz, előtte Svédországban versenyez a WRC mezőnye. A Toyota a Svéd Rallyra Rovanpera és Evans mellett Takamoto Katsutát nevezte be, a negyedik autójukat pedig Lorenzo Bertelli vezeti.

Sebastien Ogier – foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss