2024. április 20. 14:20

KezdőlapWRCNeuville: A tesztkorlátozás miatt nem csökkennek a költségek

Neuville: A tesztkorlátozás miatt nem csökkennek a költségek

-

Az FIA az idei szezontól tovább korlátozta a WRC csapatok tesztnapjait, azonban Thierry Neuville szerint ezzel nem fognak a költségek csökkenni. 

Az FIA csökkentette azon tesztnapok számát 2023-ra, melyeket a WRC gyártói a saját teszterületükön kívül tölthetnek, mindezt a költségek csökkentése céljából tették. 

Thierry Neuville szerint ez a korlátozás nem csökkenti a kiadásokat. 

“Szerintem az FIA intézkedése nagyon rossz – mondta a Hyundai belga versenyzője a Dirtfishnek. – Ezzel nem a költségek csökkentését, hanem növelését érik el, hiszen kisebb versenyeken fognak készülni a gyártók. A nemzeti futamokon való részvétel pedig többe kerül, időbe telik, ehhez képest a tesztköltség kevesebb lenne.” 

A Monte-Carlo Rally után a Toyota bejelentette, hogy Takamoto Katsuta a finn Kuopio Rallyn fog készülni, ahogy Esapekka Lappi is a Hyundaijal, eközben Ott Tanak az észt Otepaa Rallyn áll rajthoz a Ford Pumával a Svéd Rally előtt. 

A tesztnapok csökkentéséből az M-Sport úgy próbál előnyt szerezni versenyzőivel, hogy csak két párost igazolt le, így a korlátozott tesztnapok kevesebb versenyző között oszlanak meg, jóval többször fog tudni tesztelni Ott Tanak, akit idén egyértelműen előnyben részesít Malcolm Wilson csapata. 

“Kitaláltuk a saját stratégiánkat – mondta Malcolm Wilson a Dirtfishnek. – Nyilvánvalóan Ott Tanak többet tud tesztelni úgy, hogy csak két versenyzőnk van. Nem hiszem, hogy harcban lennénk a gyártók vb címéért, ezért sem igazoltunk harmadik párost. Bizonyos értelemben alkalmazkodtunk az új szabályokhoz.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss