2024. április 20. 16:24

KezdőlapWRCAbiteboul: Hibáztunk az autó beállítása során

Abiteboul: Hibáztunk az autó beállítása során

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője elárulta, hogy hibáztak az autók beállítása során a Monte-Carlo Rallyn, mivel csak a versenyen próbáltak meg agresszívabb beállításokkal menni. 

A Toyota és Sébastien Ogier dominált a Monte-Carlo Rallyn, Thierry Neuville és a Hyundai számára csak két szakaszgyőzelem adódott meg. 

Cyril Abiteboul a versenyt követően elárulta, hogy hibáztak az autó beállítása során. 

“A harmadik hely nem rossz egy szezonnyitón, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az egyéni és gyártók vb címéért szeretnénk harcolni – mondta a Hyundai Motorsport csapatvezetője a Dirtfishnek. – Sokat kell még dolgoznom nekem és a csapatnak is, annak ellenére, hogy voltak erős pillanataink is és sokat dolgoztunk eddig is. Szép eredmény a dobogó, de még 45 másodperc hiányzik a győzelemhez. Ogier volt a mérce az egész versenyen, akivel nem tudtunk harcolni érdemben. Meg kell értenünk, hogy mi hiányzott ehhez, de összességében nagyobb tempót kell mutatnunk a jövőben. Próbáltunk agresszívabb beállításokat eszközölni, de ezt csak a versenyen tettük, és ezzel előtte kellett volna próbálkozni. Ha ezt megtettük volna, akkor magabiztosabban vezethettek volna versenyzőink ilyen beállításokkal is a versenyen.” 

Thierry Neuville tehát két szakaszt tudott nyerni, de a belga versenyző ezt inkább a jobb gumitaktikának gondolja és nem pedig az autó javulásának. 

“Általában elégedettek lehetünk a dobogóval és a csapat eredményeivel, főként úgy, hogy már a verseny elején kiderült, hogy riválisaink gyorsabbak – mondta Thierry Neuville. – Igyekeztünk, de igazából nem tudtunk harcolni a többiek eredményeivel. Szombat délután sikerült két szakaszt nyernünk a jobb gumijainknak köszönhetően. Vasárnap már egyforma stratégián voltunk a többiekkel, és néha tehetetlennek éreztem magam. Azt gondolom, hogy csapatként hibáztunk, mert nem számítottunk ennyire száraz körülményekre.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss