2024. április 19. 06:19

KezdőlapF1Ilyet ritkán látunk - így fagyoskodtak a rallys és F1-es sztárok (videó)

Ilyet ritkán látunk – így fagyoskodtak a rallys és F1-es sztárok (videó)

-

Amellett, hogy versenyeznek egymással a jégen, a Bajnokok Tornáján egész más elfoglaltságokkal is múlatják az időt az autóversenyzők.

A Race of Champions (Bajnokok Tornája) nemcsak arra kínál minden évben remek alkalmat, hogy a különböző szakágak sztárjai összemérjék a képességeiket, hanem arra is, hogy egy kicsit közösen kikapcsolódjanak, jóllehet, az év végi dátum erre jobb lehetőséget biztosított, hiszen január végén az aktív pilóták talán már nem engedik el magukat annyira, és nem feltétlenül kaphatóak féktelen bulizásra, de azért így is kötetlen a hangulat.

Michael Schumacher őrült módjára tudott bulizni – ruhákat szaggatott le másokról

Az olyan helyszín, mint a versenynek zsinórban másodszor otthont adó svédországi Pite Havsbad pedig különleges kikapcsolódásra is alkalmas, nevezetesen arra, hogy a befagyott Botteni-öböl jegébe vájt medencében vegyenek jeges fürdőt a pilóták. Ez az elfoglaltság már tavaly is nagy sikernek örvendett, és az idén sem maradhatott el.

Oliver Solbergtől kezdve Johann Kristofferssonon, Felix Rosenqvisten és Mattias Ekströmön át Mick Schumacherig, Valtteri Bottasig, vagy Tom Kristensenig a legtöbb versenyző belecsobbant, vagy hát inkább belekúszott a jeges vízbe. A videó tanúsága alapján az északiak, mint Solberg, Kristoffersson vagy Kristensen elég jól bírták a hideget, de Mick Schumacher sem tűnt fázósnak. Ellenben a brazil F2-es bajnok Felipe Drugovich és meglepetésre a svéd Esktröm igen. Utóbbi összeszorított fogakkal közölte, hogy „Ez nem nekem való”, majd összeszorított fogakkal kimászott a vízből.

Az ex-F1-es pilóták sorát erősítő Mika Häkkinen, David Coulthard, Sebastian Vettel trió ebből a körből most kimaradt, de az egykori mclarenes csapattársak már közvetlenül a megérkezésük után vicces hangulatba kerültek. A finn 1998-as és 1999-es világbajnoki címéhez is asszisztáló skót a taxiból kipakolva azzal nyújtotta át Häkkinennek a csomagját, hogy szeretné-e, ha most is ő cipelné a bőröndjeit, mint a régi időkbe, vagy most a kamerák előtt azért viszi magának.

Ezután a ROC videós stábja megpróbált felvenni egy rövid helyzetértékelést a szálloda halljában a kétszeres világbajnokkal, de ez nem igazán jött össze, Coulthard ugyanis folyton belekontárkodott a felvételbe.

És mindez csak az, amit látunk, ki tudja, a színfalak mögött milyen ereszd el a hajam megy.

Coulthard és Häkkinen mókázása:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss