2024. április 28. 11:00

KezdőlapWRCBertelli pozitívan csalódott a Toyotában

Bertelli pozitívan csalódott a Toyotában

-

Lorenzo Bertelli több év fordos versenyzés után 2023-ban kipróbálja a Toyota Rally1-es autóját. Az első benyomások kellemes csalódást okoztak. 

Lorenzo Bertelli a múlz héten próbálta ki először a Toyota Yaris Rally1-et, melyet a Svéd Rallyra bérelt ki. 

“Gyors autóra számítottam a Toyota esetében, mert egy olyan autó, ami világbajnoki címet nyert – mondta Lorenzo Bertelli a WRC hivatalos oldalának. – Ugyanakkor azt gondoltam, hogy nem lesz olyan könnyű a kezelése, mint a Fordnak, mely híres az irányíthatóságáról. Emiatt pozitívan csalódtam, nagyon könnyű volt irányítani a Yarist. Nagyon gyorsan kényelmessé vált a vezetése.” 

Az olasz versenyző 2011-ben indult első WRC futamán és 2015-ben vezetett először WRC-t, legjobb eredményét pedig a tavalyi Új-Zéland Rallyn érte el, ahol hetedik lett a Ford Pumával. 

A versenyzés mellett azonban a családi vállakozásban, a Prada luxus divatmárkában dolgozik a 34 éves pilóta ügyvezető igazgatóként, ezért tavaly ki is kellett hagynia a Svéd Rallyt, idén azonban a havas verseny mellett még egy futamot tervez. 

“Az idei Svéd Rallyt már nagyon várom, mert szeretem a havat és a gyors pályákat. Szeretnék Svédországon kívül még egy versenyen indulni idén, de majd kiderül, hogy lesz-e rá lehetőség a hétköznapi munkám miatt.” 

Friss