2024. április 26. 05:32

KezdőlapWRCVázolta idei terveit Andreas Mikkelsen

Vázolta idei terveit Andreas Mikkelsen

-

A WRC2 2021-es világbajnoka, Andreas Mikkelsen először beszélt arról, hogy hol szeretne 2023-ban versenyezni. A tervek azonban az anyagi háttértől is függenek. 

Andreas Mikkelsen felől régóta nem érkezett hír, most azonban a norvég Parc Fermé oldalnak elárulta, hogy hol szeretne idén indulni. 

“Olyan WRC2-es versenyeken szeretnék idén rajthoz állni, ahol a legerősebb mezőny várható – mondta Andreas Mikkelsen. – A program még nem alakult ki, minden azon múlik, hogy mekkora anyagi háttért tudunk kialakítani.” 

A norvég versenyző azért is szeretne erős ellenfelek ellen bizonyítani, hogy megmutassa, még mindig képes lenne Rally1-es mezőnyben is jól szerepelni. 

“Bízom benne, hogy minél több WRC2-es futamon el tudok indulni, mert szeretném továbbra is bizonyítani, hogy képes lennél a Rallly1-es mezőnyben is jól szerepelni. Tesztelési lehetőség nem érdekel, mert úgy csak elveszteném a versenytempómat. Igaz, hogy 2021-ben tudtam világbajnok lenni, de úgy érzem, hogy a tavalyi szezonban sokkal erősebb voltam, csupán egy hibát követtem el. Nem hiszem, hogy teljes szezont kellene mennem a WRC2-ben, hogy megnyerjem a bajnokságot, úgy gondolom, hogy ha azokon a versenyeken, ahol indulok elég gyors vagyok, szintén felkelthetem ismét a WRC gyártók figyelmét.” 

A norvég versenyző ezen a hétvégén pont egy erős mezőnyben áll rajthoz, amikor a Katar Rallyn indul, hiszen Nasser Al Attiyah, Mads Östberg és Emil Lindholm lesznek a riválisai. 

Friss