2024. április 25. 14:01

KezdőlapWRCBertelli: Nagyon jó volt kipróbálni a Toyotát, de...

Bertelli: Nagyon jó volt kipróbálni a Toyotát, de…

-

Lorenzo Bertelli az idei Svéd Rallyn kipróbálhatta a Toyota Yaris Rally1-et, ami tetszett is neki, de legközelebb nem a japán autóval fog indulni. 

Lorenzo Bertelli szinte kivétel nélkül mindig az M-Sport autóival vett részt a WRC futamokon, azonban az idei Svéd Rallyn lehetősége nyílt kipróbálni a Toyota Yaris Rally1-et is. Az autó tetszett az olasz versenyzőnek, a jövőben azonban mégsem marad a japán márkánál. 

“Nagyszerű élmény volt a Toyotát vezetni – mondta Lorenzo Bertelli, a Prada ügyvezető igazgatója a WRC hivatalos oldalának. – Szerettem volna mindenképp élni az autó kipróbálásának lehetőségével. Érdekes volt kicsit másképp csinálni a dolgokat, mint az M-Sportnál. Nem mondanám, hogy jobb vagy rosszabb volt, inkább úgy fogalmaznék, hogy más volt. A jövőben azonban biztosan visszatérek az M-Sporthoz.” 

A 34 éves pilóta szívesen indulna több WRC futamon is, azonban ehhez további szabadságot kellene kivennie, így még nem határozott meg konkrét tervet. 

“Svédországban nagyon jó volt vezetni, és van még szabadságom, jó lenne indulni Szardínián vagy Görögországban is, de jelenleg nincsenek további versenyek tervben.” 

Friss