2024. április 16. 12:42

KezdőlapWRCThierry Neuville állt dobogóra legtöbbször a jelenlegi WRC mezőnyben

Thierry Neuville állt dobogóra legtöbbször a jelenlegi WRC mezőnyben

-

Thierry Neuville eddigi 57 dobogós eredményével a nyolcadik helyet foglalja el a WRC történelmében, amivel a jelenlegi főállású mezőnyben a legtöbbel rendelkezik. 

A WRC történelmének legtöbb dobogós eredményét Sébastien Loeb szerezte, kereken 120 top 3-as eredménnyel, ez pedig vélhetően még nagyon sokáig megdönthetetlen lesz, hiszen 23-mal előzi meg az őt követőt. 

A második a kétszeres világbajnok helyen Carlos Sainz 23 dobogóval marad el a kilencszeres világbajnoktól, ugyanakkor kettővel megelőzi a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier-t. 

Nagy szakadék van a harmadik és negyedik helyezett között is, hiszen a négyszeres rally világbajnok Juha Kankkunen 75-ször állhatott dobogóra, ami 20-szal kevesebb Ogier eredményénél. 

A legjobb öt versenyzőt Mikko Hirvonen zárja, aki a legjobb a vb címmel nem rendelkezők között ebben a statisztikában, a finn versenyző 69-szer állt dobogóra, ami kettővel több Jari-Matti Latvala, és 8-cal több Marcus Grönholm eredményénél. 

A ranglista nyolcadik helyén áll Thierry Neuville 57 dobogós eredménnyel, aki így a jelenlegi főállású versenyzők között a legjobb. 

A belga versenyző 1 dobogós eredménnyel előzi meg Markku Alént, valamint hárommal részmunkaidős csapattársát, Dani Sordot. 

A jelenlegi WRC mezőnyből Ott Tanak 43, Elfyn Evans 23, Kalle Rovanpera 14, Esapekka Lappi 10, Craig Breen 9, Takamoto Katsuta 3 alkalommal állhatott dobogóra. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss