2024. április 25. 08:58

KezdőlapWRCGryazin kiugrott, Greensmith az élen, Herczig 4. Horvátországban

Gryazin kiugrott, Greensmith az élen, Herczig 4. Horvátországban

-

Három szakasszal elrajtolt a Horvát Rally Bajnokság szezonnyitója, a Karlovac Rally, melyen Herczig Norbert, Nikolay Gryazin is vezetett, de a napot Gus Greensmith zárta az élen. 

Egy 2.47 km-es szuperspeciált kétszer, míg egy 5.6 km-es szakaszt egyszer kellett teljesítenie szombaton a Karlovac Rally mezőnyének. 

Magyar szempontból nagyon jól indult a verseny, hiszen Herczig Norbert és Ferencz Ramón voltak a leggyorsabbak a szuperspeciál első teljesítésénél. 

A második szakaszt ugyan Nikolay Gryazin nyerte 3.7 másodperccel Gus Greensmith és Chris Patterson előtt, míg Herczigék 17.4 másodperccel voltak lassabbak, azonban az orosz versenyző korán rajtolt, ezért 10 másodperces büntetést gyűjtött be. 

A versenyt így Greensmith vezette 5.9 másodperccel Gryazin előtt, míg Herczig a cseh Filip Kohn és a WRC2 Masters tavalyi világbajnoka, az olasz Mauro Miele és Luca Beltrame mögött az ötödik helyen állt. 

A napzáró szuperspeciálon ismét nagyszerűen mentek Herczigék, és azonos eredményt autózva Gryazinnal ismét a leggyorsabbak tudtak lenni. 

A napot végül Greensmith zárta az élen 5.7 másodperc előnnyel Gryazin előtt, a harmadik helyen Miele 11.2 másodperc hátránnyal, míg a negyediken Herczig további 8 tizedes lemaradással áll. 

A versenyen induló legjobb magyar versenyzők közé tartozik még Kovács Antal és Istovics Gergő, akik a második szakaszon vesztettek sok időt, így a 16. Helyen várhatják a vasárnapi kilenc gyorsaságit. 

Eredmények 

Friss