2024. április 26. 02:39

KezdőlapWRCGryazin óriási csatában nyert, Herczig ötödik Horvátországban

Gryazin óriási csatában nyert, Herczig ötödik Horvátországban

-

Nikolay Gryazin hatalmas csatában győzte le Gus Greensmith-t és nyerte meg a Quattro River Rally a horvát Karlovas környékén, Herczig Norbert legjobb magyar versenyzőként ötödik lett. 

A Horvát Rally Bajnokság szezonnyitó versenyének első három szakasza után még Gus Greensmith vezetett Nikolay Gryazin előtt 5.7 másodperccel. 

Tegnap még arról számoltunk be, hogy a harmadik helyért Herczig Norbert a WRC2 Masters tavalyi világbajnokával, az olasz Mauro Mielével van csatában, azonban később a magyar versenyző 1 perc büntetést kapott, mivel a szombati második szakaszra 1 perccel korábban érkezett, ezért ugyanennyi büntetést kapott és a nyitó nap végén a 23. helyen állt. 

Fotó: Quattro River Rally

Ekkor legjobb magyar versenyzőként Kovács Antal a 15. helyen állt. 

Vasárnap kilenc szakasz várt a mezőnyre, és Grayzin, valamint Greensmith csatája folytatódott. 

Az első kör után még a brit versenyző vezetett 1.9 másodperccel, a második kör első szakaszán azonban már a pénteken 10 másodperces büntetést kapó orosz skodás állt az élre, aki a harmadik körben el is tudott húzni és végül 22.8 másodperc előnnyel nyert. 

A két WRC2-es sztár tempóját jól mutatja, hogy a harmadik helyen a szlovén Rok Turk csaknem négy perc hátránnyal zárt. 

Herczig Norbert a vasárnapi hosszabb szakaszokon gyorsan az élmezőnybe tudott kerülni büntetése ellenére is és végül az ötödik helyen ért célba Mauro Miele mögött. 

Kovács Antal szintén javítani tudott a második napon és végül a 11. helyig lépett előre. 

A horvát bajnokság nemzetközi értékelésében Rok Turk és Blanka Kacin nyert Mauro Miele és Luca Beltrame, valamint Herczig Norbert és Ferencz Ramón előtt, itt Kovács Antal és Istovics Gergő a nyolcadik helyet szerezte meg. 

A Horvát nemzeti értékelésben, ahol a 2WD autókkal lehet indulni, Szilágyi János és Váradi Alexandra a harmadik helyen végzett. 

További magyar eredmények

Fotó: Quattro River Rally

Friss