2024. április 18. 21:18

KezdőlapF1Breen után újabb tragédia a rallysportban - Fernando Alonso is részvétet nyilvánított

Breen után újabb tragédia a rallysportban – Fernando Alonso is részvétet nyilvánított

-

Mindössze két nappal azután, hogy a Hyundai gyári pilótájaként a rally világbajnokságban versenyző Craig Breen halálos balesetet szenvedett egy horvátországi teszten, az asztúriai Rally Villa de Tineón is halálos bukás történt.

Szombaton folytatódott a fekete hét a ralisportban, miután újabb halálos baleset történt. Ezúttal nem tesztbalesetról van szó: az asztúriai Rally Villa de Tineo hatodik szakaszán szenvedett végzetes bukást a Julio César Castrillo–Francisco Javier Álvarez kettős. Az autójuk, egy Citroën DS3 N5 fának csapódását egyikük sem élte túl.

Az eset után a 42. alkalommal megrendezett rally szervezői azonnal felfüggesztették a versenyt, és a várós főterén 18 óra 45 perctől a teljes mezőny egyperces gyászszünetre gyűlt össze.

Adrián Barbón, Asztúria Hercegség elnöke a Twitteren közzétett üzenetben nyilvánított részvétet és közölte, már felvette a kapcsolatot José Ramónnal, Tineo polgármesterével, hogy megtudja, pontosan mi történt.

„Nagy szomorúsággal tölt el Julio César Castrillo és navigátora, Francisco Javier Álvareznek a Rally Villa de Tineo utolsó előtti szakaszán bekövetkezett halála. A legmélyebb részvétem a családjuknak és barátaiknak. Éppen most beszéltem Tineo polgármesterével, José Ramón Feitóval. Nagyon fájdalmas ez a borzasztó, amely mindannyiunkat mélyen érint. Nagyon sajnálom” – írta Barbón.

Miközben a Hercegség autósport szövetsége támogatásáról biztosította az elhunytak családját és barátait, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonsóhoz is eljutott a szomorú hír. „Micsoda szomorúság érte a teljes motorsportos családot a Rally Villa de Tineón történtek miatt. Részvétemet és szeretetemet küldöm Julio César Castrillo és Francisco Javier Álvarez családjának. Nyugodjanak békében!” – írta az Aston Martin veteránja.

Alonsóhoz hasonlóan Julio César Castrillo és Francisco Javier Álvarez mindketten oviedói származásúak és több mint 20 éve versenyeztek. A sportágban 1997-ben debütáló, néhány éves kihagyást követően 2021-ben visszatérő Castrillónak saját bárja van Café Bar Rally néven Oviedo Vallobín negyedében, Francisco Javier Álvarez pedig szintén több évtizede versenyez navigátorként. Ez idő alatt olyan pilóták mellett ült, mint Roberto Solís, Alberto Hevia, Jonathan Pérez és Ángel Paniceres.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss