2024. március 29. 16:02

KezdőlapWRCKét magyar páros és nyolc Rally1-es autó a Portugál Rallyn

Két magyar páros és nyolc Rally1-es autó a Portugál Rallyn

-

Megjelent a Portugál Rally nevezési listája, melyen két magyar páros, Herczig Norbert és Ferencz Ramón, valamint László Zoltán és Zsiros Gábor szerepel. A WRC idei ötödik versenyén mindössze nyolcan indulnak Rally1-es autóval. 

Összesen 87 páros nevezett a Portugál Rallyra, a WRC ötödik futamán Herczig Norbert és Ferencz Ramón a WRC2-ben és a WRC2 Challenger értékelésében, míg László Zoltán és Zsiros Gábor a WRC Master Cup mezőnyében áll rajthoz egyaránt Skoda Fabia Rally2 evóval. 

A WRC2-ben 44, a WRC2 Challenger kategóriájában 37, míg a WRC Masters Cup mezőnyében nyolcan indulnak.  

Ami a WRC csúcskategóriáját illeti, mindössze nyolc kettős indul Rally1-es autóval. A Hyundai Motorsportot Thierry Neuville, Esapekka Lappi és Dani Sordo, a Toyota Gazoo Racinget Kalle Rovanpera, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta, míg az M-Sportot Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet képviseli. 

Érdekesség, hogy 68-as rajtszámmal szerepel egy versenyzőpáros Hyundai i20 N Rally2-vel, azonban egyelőre a páros kiléte nem ismert. 

A Portugál Rallyt május 11-14. között rendezik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss