2024. április 20. 17:55

KezdőlapWRCRossel biztos a versenyképességben a fejlesztés után

Rossel biztos a versenyképességben a fejlesztés után

-

Yohan Rossel idén eddig csak a Montén indult a WRC2-ben, azonban Horvátországban visszatér a WRC mezőnybe, immáron egy tovább fejlesztett Citroen C3 Rally2-vel. 

Yohan Rossel számára nagyszerűen kezdődött az idei WRC2-es világbajnokság, hiszen a Montén nyerni tudott, és bár azóta további két verseny lezajlott, 28 pontjával a bajnokság második helyén áll. 

A francia versenyző a hétvégi Horvát Rallyn áll rajthoz idei második versenyén, ahol már egy fejlesztett C3 Rally2-t vezethet. 

“Bár sok idő eltelt az utolsó versenyem óta, nem unatkoztam – mondta a francia versenyző az AutoHebdo magazinnak. – Tudtam egy kis időt tölteni a kisfiammal, valamint felújítottuk a házunkat és teszteltem az autóval. Nagyon jó volt mindig a Citroenbe ülni, és látni, hogy miként fejlődik.” 

Rossel szerint sokat fejlődött az elmúlt időszakban az autó. 

“Már a szezon előtt tudtuk, hogy a szezonnyitón még a tavalyi autóval kell indulni. Mostanra azonban sok fejlesztést sikerült végezni, és biztos vagyok benne, hogy javul versenyképességünk. A csomag a fejlesztés előtt is jó volt, és most ezen sikerült tovább javítani.” 

A francia pilóta tavaly nyerni tudott Horvátországban, ez azonban nem jelent idén is automatikus sikert. 

“Tavaly valóban nyerni tudtunk a Horvát Rallyn, de ez nem jelenti azt, hogy idén is sikerül. Nincs rajtam nyomás a hétvége előtt, igyekszünk legjobb formánkat nyújtani és meglátjuk mire lesz elég. A verseny elejétől koncentráltan kell vezetni, mert ha valaki hátrányba kerül az elején, még mindig képes lehet visszakapaszkodni. Tavaly láthattuk, hogy az időjárás alaposan befolyásolhatja a versenyt, és hasonlóra számítok idén is.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss