2024. április 24. 20:57

KezdőlapWRCBoldog magyar versenyzők a Horvát Rally céljában - interjúk a magyar párosokkal

Boldog magyar versenyzők a Horvát Rally céljában – interjúk a magyar párosokkal

-

Célba értek a magyar versenyzők a Horvát Rallyn, mindkét versenyzőpáros elégedett volt az eredménnyel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón az abszolút 16., László Zoltán és Zsiros Gábor a 25. helyen fejezte be a versenyt. Kategóriájukban mindkét duó remek eredményt ért el.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón legfontosabb célja a verseny teljesítése és a tapasztalatszerzés volt. A WRC2 kategóriában nyolcadikak lettek, ami 4 bajnoki pontot ért, a WRC2 Challenger kategóriában pedig a negyedikek lettek, ebben az értékelésben 12 pontot szereztek.

„Borzasztóan örülünk, hogy itt vagyunk a célban, és elértük azt amiért jöttünk! Számítottunk arra, hogy ez egy nehéz verseny lesz, ez volt az első igazi vb futamunk, hiszen két évvel ezelőtt Portugáliában csak tesztelni mentünk” – mondta Herczig Norbert.

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel, de persze ez lehetett volna egy kicsit fényesebb is, ha nem szedünk össze egy defektet, vagy nem forgunk meg kétszer is, de ez a verseny mindenképpen optimizmusra ad okot. A defektet a hatodik szakaszon kaptuk, a megforgásokból pedig az első két napra jutott egy-egy. Érdekes, hogy mindkettő magyar zászlók előtt történt, igaz nagyon nem is lehetett volna máshol, hiszen szinte mindehol volt magyar zászló. Hatalmas élmény volt így versenyezni, a pályafutásom során nagyon ritkán versenyeztem ennyire szerető közönség előtt, nagyon jól esett, amikor néha meglapolgattak minket és szurkoltak nekünk.”

A szurkolók persze a céldobogó előtt is hamar megtalálták a magyarokat, gratuláltak, autogramot kértek, látszott, hogy büszkék az eredményre.

foto: Rallycafe.hu

„Nagyon élveztem ezt a versenyt. Jó kihívás volt, szép feladat. Meg kell szoknunk a légkört, az időzítést, persze a terhelést is. Az esték nagyon rövidek. Tegnap is négy órát aludtam, pedig ahogy a szállodába értünk, rögtön lefeküdtem. Nem tudom még, hogy erre hogyan lehet felkészülni, mert nem vagyok korai kelő, de amikor már a versenyautóban ülünk, akkor ez nem probléma” – mondta a célban Ferencz Ramón. A navigátoron kívülről nem látszott a fáradság, a tőle megszokott hűvös profizmussal várta az eredményhirdetést.

foto: Rallycafe.hu

László Zoltán és Zsiros Gábor a WRC Masters Cupban harmadik lett, 15 pontot gyűjtöttek, és a szezonnyitón elért negyedik helyükért kapott 12 ponttal együtt így már 27 pontjuk van, amivel másodikak a bajnokságban.

„Nagyon jó volt, nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Nagy szerencsénk is volt. A első napon, ahogy álltunk ki a szervizből eltört a lengéscsillapítónk. A csapat ügyesen megoldotta, így ki tudtunk menni a pályára. A következő napon pedig egy benzincső tört el, de ezt is megoldották. A többi szinte ment magától, igaz elfáradtunk a végére. Ez a harmadik Horvát Rallynk, de mindig ugyanolyan nehéz. A körülmények folyamatosan változnak, nem csak a fehér aszfalt miatt, hanem a rengeteg felhordást sem lehet kiszámítani. Állandóan nyomot kell keresni, ami fárasztó, de hatalmas élmény. Gabi nagyon profin navigált, én azért ennyire nem vagyok profi, lelkes amatőr vagyok, de nagyon szeretem ezt” – mondta László Zoltán. A pécsi versenyző ekkor még nem tudta, hogy állnak a bajnokságban, ezért az év végi célok megfogalmazásánál is óvatos volt.

„Nem is számolgattuk még a bajnokság állását, majd otthon megnézzük, hogy állunk. A cél az év végi első öt, de majd meglátjuk.”

Ezt viszont már Zsiros Gábor sem hagyta szó nélkül, a két évtizedes tapasztalatának birtokában magabiztosan kijelentette, hogy az év végén az egyik dobogós helyet megszerzik majd. A magyar szurkolók pedig helyeslően bólogattak mellettünk, majd az egyik rajongó a pólója hátára kérte az autogramot: „Tanak és Ogier közé légyszíves” – mondta László Zoltánnak.

foto: Rallycafe.hu

 

 

Friss