back to top
2024. szeptember 08. 01:44

KezdőlapWRCÉletveszély a Horvát Rallyn - verekedő nézők miatt másodperceken múlt az újabb...

Életveszély a Horvát Rallyn – verekedő nézők miatt másodperceken múlt az újabb tragédia (videó)

-

Másodpercekkel azelőtt, hogy a nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier nagy tempóban elugratott volna a Toyotájával, még az út közepén dulakodtak a nézők a Horvát Rally egyik szakaszán. Volt olyan pillanat, amikor a biztonsági személyzettel együtt tízen tartózkodtak a pályán, köztük többen az egymásnak eső férfiakat igyekeztek szétválasztani.

Egészen elképesztő videó került fel a YouTube-ra a Horvát Rallyról. A verseny szombati napján készült felvételeken az látható, hogy az egyik gyorsasági szakaszon dulakodásba torkolló veszekedés tört ki több néző között. A videón először két férfi szólalkozik össze méterekre az úttesttől, majd érkezik még két néző, hogy az egyikük kérdőre vonja a kezdeti vitában részt vevő egyik férfit, míg a másikuk elvonszolja a veszélyes helyről a másikat.

Miután utóbbi ezt megtette, fogta magát, lerohant az időközben az útra tévedő pároshoz, hátulról átkarolta a kezdeti vitában részt vevő nézőt és a földre vitte. Eközben a biztonsági személyzet és egy rendőr is megpróbálta leterelni az útról a dulakodókat, mindhiába. Ekkor volt olyan pillanat, amikor összesen tízen álltak vagy feküdtek az úton úgy, hogy közben zajlott a verseny, és bármelyik pillanatban érkezhetett a következő versenyző.

Amikor úgy tűnt, hogy a közös összeborulás megteszi a hatását, és mintha mindenki hirtelen felismerte volna, hogy közvetlen életveszélyben van, és a nézőtér felé veszi az irányt, egy néző továbbra is azzal volt elfoglalva, hogy keménykedjen az őt a biztonság felé terelni igyekvő rendőrrel. Végül egy másik nézőnek kellett őt szó szerint letolnia az úttestről. Ekkor már csak alig több mint tíz másodperc volt hátra a következő autó érkezéséig.

Végül nagy nehezen mindenkit sikerült visszaterelni a nézőtérre, míg az aszfaltot utolsóként elhagyó rendező mindössze négy másodperccel (!) azelőtt lépett le onnan, hogy igencsak nagy tempóval megérkezett Sébastien Ogier és elugratott a Toyotával. Ha csak pár másodperccel is tovább tart a dulakodás, vagy nem sikerül szétválasztani a hőzöngőket, könnyen lehet, hogy Craig Breen múlt heti tragédiája és az asztúriai Rally Villa de Tineón történt halálos baleset után most újabb haláleset rázta volna meg a rally világát.

Szinte biztos, hogy a történtek nem maradnak következmények nélkül. Hogy mik lesznek ezek, arról hivatalos információ érkezése esetén mihamarabb beszámolunk.

Az esetről készült videó:

 

Friss