2024. május 01. 15:49

KezdőlapWRCEvans: Vegyesek az érzéseim

Evans: Vegyesek az érzéseim

-

Elfyn Evans másfél év után a Horvát Rallyn tudott újra nyerni, a verseny előzményei miatt azonban nem tud szívből örülni a régen vágyott sikernek. 

Elfyn Evans számára egy másfél éves szünet ért véget a Horvát Rally végén, a 2021-es Finn Rally után ismét nyerni tudott. Örömét azonban beárnyékolja Craig Breen tragikus balesete a verseny előtti teszt során. 

“Nagyon vegyesek az érzéseim, miután a verseny után visszatértünk a valóságba – mondta Elfyn Evans. – Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mit kellene éreznem. A sportot tekintve nagy megkönnyebbülés, hogy egy hosszú szünet után ismét nyerni tudtam. Sokszor közel voltunk már ehhez, de valami mindig hiányzott. Az örömöt azonban beárnyékolja az ami múlthéten történt.” 

A walesi toyotás az első napon ötödikként rajtolhatott, így már megkellett küzdenie némi felhordással, ami megnehezítette dolgát. 

“Kicsit nehéz volt a nyitó napon ötödikként indulni, mert már voltak a pályákon felhordások, a többiek problémáival azonban lehetőség nyílt a győzelemért harcolni. Amikor Thierry Neuville szombaton kiesett nem igazán voltam biztos a jó tempóban, sok helyen gyorsabban kellett volna vezetnem. Kulcsfontosságú volt a hiba nélküli vezetés és az autó úton tartása. Némi szerencsére is szükségünk volt, de ezen a hétvégén minden összeállt számunkra.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Power Stage ellentétben a tavalyi évvel ezúttal száraz körülmények között zajlott, ennek ellenére Evans most nem hajtott a bónuszpontokra. 

“A rajt előtt Scott Martin navigátorommal megbeszéltük, hogy csak az első hely megtartására koncentrálunk a Power Stage-en. Nyilván mindig cél a bónuszpont is, de ezúttal sok okból a győzelem elérése még fontosabb volt. Mivel nagyon nehéz volt a felhordások miatt a záró szakasz, inkább csak átszerettünk volna rajta érni.” 

A horvát verseny után elképesztő szorossá vált a bajnokság, hiszen Sébastien Ogier csak több győzelme miatt áll az élen az azonos pontszámot szerző Evans előtt, a harmadik helyen Kalle Rovanpera 1, míg a negyediken Ott Tanak 4 pont hátránnyal áll. Thierry Neuville hátránya 11 pont az ötödik helyen. Mivel Ogier nem indul Portugáliában, Evans-nek kell a nyitó napon takarítania. 

“Nagyon szoros a bajnokság az első öt helyezett között. Portugáliában, ha száraz időjártás lesz, várhatóan a nyitó napon vesztünk némi időt a takarítás miatt, de a hátralévő murvás futamokon bárki kerülhet takarító szerepkörbe a szoros állás miatt.”

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss