2024. április 26. 20:34

KezdőlapWRCLászló Zoltán dobogón és a bajnokság élén, Herczig Norbert balesettel zárt Portugáliában

László Zoltán dobogón és a bajnokság élén, Herczig Norbert balesettel zárt Portugáliában

-

László Zoltán és Zsiros Gábor a Portugál Rally Masters Cup mezőnyében a harmadik helyen zárt, amivel átvette a vezetést a bajnokságban. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a tegnapi műszaki hiba után ma balesetet szenvedett. 

A Portugál Rally Masters Cup mezőnyében nyolc páros rajtolt el, köztük László Zoltán és Zsiros Gábor a Skoda Fabia Rally2 evóval. 

A kategória első helyéért a pénteki szakaszokon Alexander Villanueva és Armin Kremer küzdött, és az első nap végén a spanyol versenyző 16.9 másodperc előnnyel zárt. Szombaton Villanueva azonnal nagy előnybe került, miután a német versenyző kitörte Skodája kerekét az első gyorsaságin, és a folytatásban már meg is őrizte vezető helyét és a svéd harmadik hely után ezúttal nyert az olasz Luciano Cobbe előtt. 

László Zoltánék mindvégig sikeresen küzdöttek a nagy porban, hiszen a mezőny elejével ellentétben a később rajtolókat már percenként indították. A magyar kettős pedig az első napot még a hatodik, majd a másodikat már a harmadik helyen zárta, és pozíciójukat már a vasárnapi szakaszokon is megtartották.

A kategóriában végül öten értek célba.

A Topp-Cars Rally Team kettőse a horvát harmadik hely után szerzett újabb harmadik helynek köszönhetően pedig a bajnokság értékelésében is átvette a vezetést 2 pont előnnyel Villanueva előtt. 

A portugál WRC2 és WRC2 Challenger mezőnyben Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak szurkolhattunk, akik defekt és megforgás ellenére is a 10. helyen állt a WRC2 Challenger mezőnyben a szombat esti szuperspeciál előtt. Ott azonban már nem sikerült elrajtolni, az autó műszaki hibája miatt. Vasárnap visszatért a skodás kettős és a szuperrally jelentette időbüntetés ellenére is sikerült újra megszerezni a Challenger kategória 10. helyét, azonban az utolsó előtti szakaszon már nem sikerült baleset miatt célba érni. A páros nem sérült meg, és Szardínián szeretnének javítani.

Fotó: Skoda Rally Team Hungaria

Friss